4. Uluslararası İzmir Film Festivali’nde Sinemanın yıldızlarına oy yağıyor

Türkiye'nin Oscar'ı olarak kabul gören 4. Uluslararası İzmir Film Festivali, 13-17 Eylül tarihleri arasında kentin dört bir tarafında film gösterimleri ile yapılacak.

 

ASİTEM (Anadolu Sinema Televizyoncular Meslek Birliği) tarafından 2018 yılından bu yana düzenlenmekte olan Uluslararası İzmir Film Festivali, geçtiğimiz yıl 169 ülkeden 6 milyona yakın oy alarak dikkatleri üzerine çekmişti.

 

Türk yapımı film ve dizilerin ülkemiz kadar yurt dışında da ne kadar ilgi ile takip edildiğini kanıtlayan İzmir Film Festivali ülkemizin ilk ve tek vizyon filmleri festivali olma özelliğini taşıyor.

 

Bir önceki yıl vizyona giren her film ve dizi ile birlikte dijital platformlarda yer alan film ve dizilerin de doğal aday olduğu festival kapsamında en iyiler noter onaylı halk oylamasıyla belirleniyor.

 

İlk yılından itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün destekleriyle düzenlenen Uluslararası İzmir Film Festivalinde bu yıl da Konak Belediyesi ev sahipliği yaparak katkı sağlayacak.

 

Festival Komitesi başkanı Muammer Sarıkaya ‘ilk gününden itibaren sinema sektörü ve ülkemizin tanıtımı için çok önemli bir katkı sağladığına inandığımız festivalimizde, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleri ile birlikte bu yıl Konak Belediyemizin katkılarından da çok büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bornova Belediyesi, Gaziemir Belediyesi, Çiğli Belediyesi ve Güzelbahçe Belediyeleri’nin de gösterim desteği vermesi festivalimizin kent geneline yayılmasına katkı sağlıyor” dedi.

 

Sinemanın yıldızları Agora Antik kentte…

13- 17 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festivalin kırmızı halı geçişi ve ödül töreni bu yıl 17 Eylül’de Agora Antik kentinde düzenlenecek ve en iyiler ödüllerine kavuşacak. 4. Uluslararası İzmir Film Festivali ile ilgili açıklamalarına devam eden ASİTEM Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Sarıkaya, "Festivalimizin uluslararası ilgi gören oylama sürecinde geçtiğimiz festivalde 169 ülkeden 5.3 milyon tekil oy kullanıldığını belirten Sarıkaya; yeni eklenen kategoriler ve festivale gösterilen ilgiyle birlikte bu yılki hedefin 5 milyon tekil oyu kullanımını geçmek olduğunu belirtti.

 

İzmir'in dört bir tarafında açık hava gösterimleri

Oylama süresince İzmir'in ilçe ve merkezinde devam edecek olan açık hava gösterimleri yeniden sinemayla iç içe olmanızı sağlayacak. Her yıl olduğu gibi en iyilerin belirlendiği Altın Artemis ödül gecesinde birbirinden güçlü yapımlar, adaylar ve film ekipleri ödüllerine kavuşacak. Perde önünde ve arkasında emek veren herkesin ödüllendirilmesi için internet sitesi üzerinden yapılacak olan oylamada yeniden en çok sanat kazanacak.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı