Connect with us

Kültür Sanat

5. Edremit Kitap Fuarı’nda son gün

IŞIL IŞIK FUARA DAMGASINI VURDU 13 Ağustos’ta başlayan ve sekiz gündür devam eden 5.

Published

on

IŞIL IŞIK FUARA DAMGASINI VURDU

13 Ağustos’ta başlayan ve sekiz gündür devam eden 5. Edremit Kitap Fuarı’nda bugün son gün. On binlerce insanın katıldığı, 40’a yakın söyleşi, 200’ün üzerinde yazarın kitaplarını imzaladığı fuarın sekizinci gününe yazar Işıl Işık damga vurdu. Yüzlerce çocuk Işıl Işık’a kitap imzalatmak için saatlerce sırada bekledi. Yavuz Selim Demirağ, Murtaza Demir, Gürsel Tekin, Ali Ekber Yıldırım, Ozan Bingöl, Prof. Dr. Ali Demirsoy, Ali Mahir Başarır, Ahmet Şık ve Timur Soykan ise fuarda kitap imzaladı, söyleşiler yaptı…

İMZA KUYRUĞU FUAR ALANININ DIŞINA TAŞTI
 
Anlattığı gizemli olaylar, paranormal ve korku hikayeleriyle Youtube binlerce insanın takip ettiği Işıl Işık, fuarda sevenleriyle buluştu. Önemli bir bölümünü çocukların oluşturduğu yüzlerce kişi Işıl Işık’a kitaplarını imzalatmak ve birlikte fotoğraf çektirmek için uzun kuyruklar oluşturdular. Fuar alanın dışına taşan imza kuyruğu saatlerce devam etti…

 

ATATÜRK’ÜN İZİNDEYİZ
 
5. Edremit Kitap Fuarı’nın sekizinci gününde gazeteci, yazar Yavuz Selim Demirağ, “İmamların Öcü” adlı söyleşisinde “Tarih herkesin fotoğrafını çekecek. Dikkat edin gözünüz kapalı çıkmayın. Bizim yolumuz Uğur Mumcuların, Abdi İpekçilerin yoludur. Biz Atatürk’ün izindeyiz”dedi.

Prof. Dr. Demir Özbaşar ile sahneyi paylaşan Demirağ’a plaketlerini yazar ve iş insanı Mehmet Öngen takdim etti.

 
SÖYLEŞİLER
 
Pir Sultan Abdal Derneği Kurucu Başkanı ve yazar Murtaza Demir 5. Edremit Kitap Fuarı’nda okurlarıyla bir araya gelerek “Türkiye’de Alevi Gerçeği”ni anlattı, Alevilere yönelik yapılan ayrımcılıklarla ilgili çarpıcı örnekler verdi. Demir’e plaketini Edremit Pir Sultan Abdal Derneği Kurucu Başkanı Zeynel Meral takdim etti.

 
 
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in katıldığı “Türkiye Siyasetinde Kirlenme Gerçeği” başlıklı söyleşide Tekin seçim sistemini ve seçilme yöntemlerinin anlatırken mevcut sistemi, dayatılmak istenilenleri, zaman zaman özeleştiride de bulunarak masaya yatırdı. Tekin’e plaketini CHP Edremit İlçe Başkanı Deniz Onur Özcan takdim etti.
 
 
Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım ve Vergi Uzmanı Ozan Bingöl “Tarım, Ekonomi ve Vergi” üçlüsünü konuştular. Yerin üstü, yerin altından değerlidir diyen Yıldırım; “Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için, sorumluluk bizlere düşüyor. Hiçbir zaman umudumuzu kaybetmeden, mücadele etmeye devam edeceğiz” derken Bingöl de “ Günümüz şartları her birimizi finans uzmanı yaptığı şu günlerde tek umudumuz bu ülkenin bütün sofralarını Hak saklasın, Hızır beklesin. Artsın eksilmesin, taşsın dökülmesin” dedi. Konuklara plaketlerini Yüksek Ziraat Mühendisi Bülent Coşar takdim etti.

 
DEĞİŞİME UYUM SAĞLAMAK
 
“Dünyanın canlılar bakımından en zengin 3 ülkesinden biriyiz. Bu kadar güzel bir ülkeyi tarumar edemeyiz. Onu en iyi şekilde kullanmalı ve korumalıyız” diyen evrim, doğa, bilim üzerine birçok eseri bulunan, bilgi hazinesi,doğaperest, Biyolog Prof. Dr. Ali Demirsoy “Biyolojinin Gizemi ve Evrim” başlıklı söyleşide kitapseverleri büyüledi. “Bilim insanları geleceği düzenleyen insanlardır” diyen Demirsoy; “Evrim A olarak geldiğimiz yerden B olarak çıkmanın adıdır. Burada beni dinlemeye gelen “siz”le, giderken ki “siz” farklı olmalıdır. Değişime uyum sağlayabilenler ayakta kalır, diğerleri yok olur” dedi.

Demirsoy’a plaketini Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan takdim etti.

 
 
CHP Mersin Milletvekili, Yazar Ali Mahir Başarır ise yazdığı “Beşli Çete” kitabından hareketle “Bizlerden çalınan geleceğimizi gün gelecek yeniden alacağız. Umudunuzu kaybetmeyin, buna gerçekten inanın. Güzel günler yakın” dedi. Başarır’a plaketini Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan takdim etti.

 
Günün son söyleşisi olan “Duvar ve Çekilemeyen Tuğlalar” başlıklı söyleşide TİP İstanbul Milletvekili, Gazeteci Ahmet Şık  “İnsan umutsuzluktan umut yaratandır” vurgusu yaparken , Gazeteci Timur Soykan da “Çocuklarımıza, torunlarımıza temiz bir ülke borçluyuz. O aydınlık yarınlar çok yakın. Biz çok güçlüyüz. Bunun bilincinde olalım, yeter” dedi.

Söyleşinin ardından Şık ve Soykan’a plaketlerini Fuar Genel Koordinatörü, Gazeteci Necdet Saraç takdim etti.
 
 
BUGÜNKÜ PROGRAM
Edremit Altınkum Tesisleri’nde sekiz gündür devam eden ve bugün sona erecek 5. Edremit Kitap Fuarı’ın (21 Ağustos, Pazar) programı şöyle:
19:30 68 Kuşağı, Edebiyat ve Siyaset / Öner Yağcı (Yazar)
20:00 Cumhuriyetin ikinci Yüzyılı Nasıl Olacak?  Yunus Emre (CHP İstanbul Milletvekili), Metin ışık (İkinci Yüzyıl Derneği Başkanı), Necdet Saraç (Gazeteci, Yazar)
20:45 Gazetecilik ve Türkiye gerçeği / Gürkan Hacır (Gazeteci), Prof. Dr. Barış Doster
21:30 Bunu mu demek istedim? Metin Uca (Sunucu, Yazar, Seslendirme sanatçısı)
22:30 Kapanış Töreni 22:45 Konser / Baba Erenler

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Continue Reading