Connect with us

Kültür Sanat

ADATA, İlk Çevreci Depolama Ürünleri HC300 ECO ve UC310 ECO'yu Duyurdu

Çevre Dostu Harici HDD ve UFD Bellekleri Kullanıcıların Beğenisine Sunuldu ADATA, ürünlerinin karbon ayak izini azaltma konusundaki sürdürülebilir çevre taahhüdünü, markanın ilk çevreci depolama ürünleri serisini duyurarak başlatmış oldu.

Published

on

Çevre Dostu Harici HDD ve UFD Bellekleri Kullanıcıların Beğenisine Sunuldu

ADATA, ürünlerinin karbon ayak izini azaltma konusundaki sürdürülebilir çevre taahhüdünü, markanın ilk çevreci depolama ürünleri serisini duyurarak başlatmış oldu. HC300 ECO harici sabit disk sürücüsü (HDD) ve UC310 ECO USB flaş belleği UFD), geri dönüştürülmüş plastikten oluşan dış yüzeyi ve FSC™ (Orman Yönetim Konseyi) tarafından onaylanmış malzemelerle paketlenmesiyle, sürdürülebilir gelecek için yenilenebilir elektronik ürünler konusunda atılan büyük bir adımı temsil ediyor.

Çok Yönlü Koruma

ADATA HC300 ECO ve UC310 ECO, ADATA ürünlerinin ESG kavramlarına odaklanan serisinin öncüleridir. Malzemeler normalde yaşam döngüsünü tamamladıktan sonra atık olarak atılır. Fakat bu cihazların kasaları su damacanaları gibi PCR (Tüketim Sonrası Geri Dönüştürülebilen) malzemelerden yapılmıştır. HC300 ECO’daki PCR malzemelerin kullanımı karbon emisyonlarını %48’e kadar azaltabilmektedir. Bu malzemeler ayrıca tek bir yerden sağlanmaktadır, böylece ürünün karbon ayak izi olabildiğince azaltılmaktadır.

Ek olarak, ADATA HC300 ECO ve UC310 ECO, karbondioksit emisyonlarını, atık suyu ve enerjiyi önemli ölçüde azaltan işlemlerle üretilen FSC™ sertifikalı çevre dostu kağıt malzemelerle paketlenmiştir.

Küçük Karbon Ayak İzi, Büyük Depolama İmkanı

ADATA HC300 ECO, 2 TB kapasitesinin yanında şık yeşil desenli, sadece 10.3mm kalınlığında ince bir kasaya sahiptir. HC300 ECO, sarsıntıdan kaynaklanan durumlarda özel şok koruma mekanizması sayesinde oluşabilecek veri kaybı ve hasarı önleyebilmektedir.

UC310 ECO, USB 3.2 arabirimine ve 256 GB kapasiteye sahiptir. Ayrıca kapaksız döndürülebilen tasarımı sayesinde USB konektörünü korumaktadır. UC310 ECO’nun Mayıs ayında çıkışı planlanmaktadır.

Hem HC300 ECO hem de UC310 ECO, ToGo akıllı yedekleme yazılımı sayesinde planlanabilen yedekleme ve gerçek zamanlı bulut senkronizasyonu sağlar.

ADATA ile Karbon Ayak İzinizi Azaltın

ADATA, daha yeşil bir yarın için tüketimi azaltma, geri dönüştürme ve yeniden kullanmayı kendi ürünlerinde günden güne artırarak teşvik etmeyi hedeflemektedir. Daha çevre dostu ürünler üretilmesinde her adım, ADATA’nın ESG taahhütlerini yerine getirmesinde bir kilometre taşıdır. ADATA “Geleceği Yeniliyor” iken, sizleri de karbon izinizi azaltmaya davet etmektedir.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Continue Reading