Anjiyo Sonrası Şüpheli Ölüm

Sağlık Bakanlığı Anjiyo Sonrası Şüpheli Ölüm İçin Müfettiş Görevlendirdi 

İzmir’deki özel bir hastanede kalp anjiyosu ardından gerçekleşen şüpheli ölüm hakkında Sağlık Bakanlığı müfettiş görevlendirdi. Başmüfettiş Mümin Sokat, açılan soruşturma kapsamında otopsi kararı verilen Abidin Karataş’ın kızı Avukat Gülşah Karataş’ın iddialarını 6 saat boyunca dinledi. 

Hastane: *Tüm Hekimlerimiz Görev Başındaydı*

Kontrol amaçlı kalp anjiyosu olduktan üç gün sonra yaşamını yitiren Abidin Karataş’ın kızı ve avukatı Gülşah Karataş, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada yeni iddialarda bulundu. Operasyonun gerçekleştiği Özel Medicana Hastanesi Yönetimi ise yaptığı yazılı açıklamada, “Bu olay özelinde de İddiaların aksine ilgili tüm hekimlerimiz görevlerinin başında olup, İddiaların tamamı mesnetsizdir” denildi. Türkiye’de bir kaç gündür gündem olan “anjiyo sonrası ölüm” haberleri hakkında yeni iddialar gündeme geldi. Kontrol amacıyla götürdükleri hastanede yine kontrol amaçlı anjiyo kararı verilen Abidin Karataş, uygulamadan üç gün sonra yaşamını yitirdi. İzmirli Abidin Karataş’ın kızı Avukat Gülşah Karataş, yeni iddialar gündeme getirdi.

İZMİRDEKİ ÖZEL HASTANEDE NELER YAŞANMIŞTI ???

 

Yaşanan olayın ardından Abidin Karataş’ın ailesi, *şüpheli ölüm” iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Medicana İzmir’deki şüpheli ölüme Sağlık Bakanlığı da el attı; gündem olan olayla ilgili bakanlık idari soruşturma başlattı, soruşturmayı başmüfettiş Mümin Sokat yürütüyor. 

Başmüfettiş Mümin Sokat, İzmir İl Sağlık Müdürlüğünde Gülşah Karataş’ın ifadesine başvurdu. Karataş, 6 saat boyunca ifade verdi. 

Sağlık Bakanlığı Soruşturma Başlattı

24 Haziran’da Medicana İzmir hastanesinde tetkik için yapılan anjiyo sonrası fenalaşan Abidin Karataş’ın 1 gün sonra beyin ölümü gerçekleşmişti. Anjiyo işlemi sonrası şiddetli baş ağrısı ve kusma şikayeti yaşayan hastaya doğru tetkik ve müdahalenin yapılmadığını belirten Karataş’ın kızı ve avukatı Gülşah Karataş hastane ve doktorlardan şikayetçi olmuş, savcılık da “şüpheli ölüm” gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı.


Oksijen Tüpü Dışarıdan Getirildi 

 

Babasına kalp anjiyo sonrası Kalp Anjiyo Müdahale salonunda müdahale edilirken, bir sağlık personelinin koşarak anjiyo salonuna oksijen tüpü getirdiğini, babasının bu oksijen tüpüne bağlanarak yoğun bakım servisine götürüldüğünü anlatan Karataş, “Babama mavi kod alarmından yaklaşık yarım saat sonra solunum tüpü dışarıdan getiriliyor.  Anjiyo Bölümü hastaların kötüleşebileceği bir alan. Bu bölümde hastaya müdahalede kullanılacak çok önemli bir tıbbi cihaz olan solunum cihazı bulunmuyor. Oksijen tüpünün bir sağlık çalışanı tarafından üst katlardan koşarak ve panikle getirilmesi, bu cihazın anjiyo odasında bulunmadığının tartışmasız açık bir delilidir” dedi 

KALP ANJİYOSUNDAN ÖLEN HASTA HAKKINDAKİ MEDİCANA AÇIKLAMA YAPTI. İŞTE O AÇIKLAMA 

“24.06.2022 tarihinde  göğüs ağrısı, göz kararması ve baş dönmesi şikayetiyle tekrar hastanemiz kardiyoloji Polikliniği‘ne başvuran hastamıza detaylı muayene sonrası pozitif efor testi nedeniyle koroner anjiyo önerilmiş yapılan anjiyo başarılı geçip darlık olan damarına stent takılmıştır.  İşlem sonrasında baş ağrısı ve kusma şikayeti yaşayan hastaya emboli şüphesiyle gerekli tetkik ve müdahaleler yapılmıştır. Hasta genel durumunun kötüleşmesi üzerine elektif olarak entübe edilip, yoğun bakım servisine alınarak tedavisine devam edilmiştir. Yoğun bakım süreci boyunca gerekli müdahaleler yapılmış ancak iki gün sonra subaraknoid kanama sonucu beyin ölümü gerçekleşen hastamız 27 Haziran 2022 tarihinde vefat etmiştir”

Tam, Etkin ve Eksiksiz Hizmet

“Hastamızın tedavi sürecinde tüm çağdaş tıbbi ve deontolojik kurallar uygulanmış olup, tam, etkin ve eksiksiz hizmet verilmiştir. İddiaların hiçbir mesnedi bulunmamaktadır. Hastamızın vefatı sonrasında konu savcılığa intikal etmiş, İzmir Cumhuriyet Başsavcılık makamınca gerekli soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma neticesi kamuoyu ile tüm açıklığı ile paylaşılacaktır. Önemle belirtmek isteriz ki; 30 yılı aşan süredir, hastalarına güvenle sağlık hizmeti sunan Medicana Sağlık Grubu, bundan sonra da tüm hasta ve hasta yakınlarının sağlık sorunlarında yanında olacak ve destek olmaya devam edecektir. Bu olay özelinde de İddiaların aksine ilgili tüm hekimlerimiz görevlerinin başında olup, İddiaların tamamı mesnetsizdir. Kamuoyuna saygılarımızla” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

VİDEO…

Avukat Kızı BSHA’ya Anlattı