Connect with us

Kültür Sanat

AXA Sigorta, Yapay Zekâ Teknolojisi ChatGPT ile Teknolojik, Hızlı ve Verimli Hizmet Sunuyor

Son teknolojileri iş süreçlerine entegre ederek müşterileri için fark yaratan öncü şirket AXA Sigorta, oto hasar süreçlerinde ChatGPT’yi kullanmaya başladı.

Published

on

Son teknolojileri iş süreçlerine entegre ederek müşterileri için fark yaratan öncü şirket AXA Sigorta, oto hasar süreçlerinde ChatGPT’yi kullanmaya başladı. Şirket, yapay zekâ teknolojisi ChatGPT sayesinde hasar dosyaları ile ilgili doğru aksiyonları çok daha hızlı bir şekilde almayı hedefliyor.

Teknoloji ve dijitalleşme adımlarıyla Türkiye’de sigorta sektörüne öncülük eden AXA Sigorta, oto hasar süreçlerinde yapay zekâ teknolojisi ChatGPT’yi kullanmaya başladı. Şirket, NLP (Doğal Dil İşleme) teknolojileri kullanarak daha iyi anlama, yorumlama ve özetleme yeteneğine sahip olan yapay zekâ modeli ChatGPT ile özellikle uzun metinlerin hasar tespit dosyalarını inceleyen yetkililer tarafından daha hızlı bir şekilde okunabilmesini sağlıyor. 

Oto hasar süreçlerinde ChatGPT, hasar dosyaları içindeki verilerin soru-cevap yöntemiyle ayrıştırılarak daha iyi analiz edilmesine olanak tanıyor; dosya yetkililerinin doküman içinde öne çıkan bilgileri daha hızlı saptamasına yardımcı oluyor. Müşterileri için teknolojik, hızlı ve verimli hizmetler sunmayı benimseyen Şirket, yeni projesiyle suistimal tespitine konu olacak noktaların hızlı bir şekilde saptanmasını ve dosyalarla ilgili daha hızlı aksiyon alınmasını sağlıyor.

AXA Sigorta Hasar Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Eray Kangal ChatGPT yapay zekâ teknolojisine yönelik projeleriyle ilgili şunları söyledi: “AXA Sigorta olarak en yeni dijital teknolojileri süreçlerimize entegre ederek çalışanlarımızın ve acentelerimizin iş yükünü hafifletiyoruz. Müşterilerimiz için teknolojik ve hızlı çözümleri sunma odağıyla hareket ediyoruz. ChatGPT ile, hasar dosyaları içindeki verileri soru-cevap yöntemiyle ayrıştırarak onların daha iyi analiz edilmesine olanak tanıyoruz. Oto hasar süreçlerinde bizim için araştıran, soru soran ve cevaplar hazırlayan bir asistan niteliğinde olan ChatGPT’yi farklı kullanım alanlarında da değerlendirerek operasyonel verimliliğimizi daha da artırmayı planlıyoruz.” 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Continue Reading