Connect with us

Gündem

Azerbaycan Bakü Üniversitesi

Published

on

Azerbaycan Bakü Üniversitesi

Genel kapsamda Azerbaycan Bakü üniversitesi Azerbaycan’ın lider eğitim kurumları arasında yer alır. Bu üniversite zengin bir tarihe sahiptir. Bunun yanında günümüzde Azerbaycan’ın en ünlü bilim ve eğitim merkezleri arasında yer alır. Bu üniversite zaman içerisinde ulusal düşünce merkezi haline gelmiştir. Azerbaycan’ın ünlü politikacılarından biri olan Haydar Aliyev ve daha pek çok tanınmış bilim insanı bu üniversiteden mezun olmuştur. Haydar Aliyev’in 13 Haziran 2000 yılında çıkarmış olduğu kararnameye göre üniversiteye özerklik statüsü verilmiştir.

Sonrasında kendi tüzüğünde ve temelinde faaliyetlerini uygulamaya başlamıştır. Azerbaycan Bakü Üniversitesi günümüzde öğrencilerin 55 alanda lisans 153 alanda ise yüksek lisans derecesi ve 16 ana dal sunar. Türk öğrenciler arasından da binlerce genç her yıl eğitim görmek için bu üniversiteyi tercih eder.

Azerbaycan Bakü Üniversitesi İmkânları

Türk öğrenciler tarafından Azerbaycan üniversite kayıt şartları araştırılan bir konudur. Azerbaycan’da çoğu üniversiteye kayıt yaptırmak için sınav şartı aranmaz. Bakü üniversitesi imkanları, bakım odaları, laboratuvarları açısından öğrenciler için son derece uygundur. Bu üniversitenin temel amacı yaratıcı, profesyonel, demokratik değerler ışığında çalışmalar yürüten bilim insanları yetiştirmektir.  Üniversitenin eğitim teknolojilerine dayalı 10 adet dil odası bulunur. Bunun yanında zengin kaynaklara sahip kütüphanesi, 12 tane de okuma odası vardır. Üniversite sağlıklı ve güçlü nesiller yetiştirmek için oldukça güzel sağlık ve spor komplekslerine sahiptir.

Ayrıca Azerbaycan üniversite kayıt şartları avantajlı olduğu için her yıl buraya başvuran Türk öğrenci sayısında artış vardır. Bu nedenle üniversite öğrencilere yeterli hizmeti verebilmek adına gelişim çalışmaları yapar.

Azerbaycan Üniversite Puanları

Azerbaycan, Türklerin en rahat yaşadığı ülkelerden biridir. Bu nedenle Türk öğrencilerin büyük kısmı bu ülkede okumayı tercih edebilir. Bu bağlamda Azerbaycan üniversite puanları öğrenciler tarafından merak edilen bir konudur. Azerbaycan ortak dil ve kültür gibi konular sebebi ile her zaman Türk öğrencilerin ilgisini çeken bir ülke olmuştur. Bunun yanında kaliteli eğitim vermesi ve Azerbaycan’da verilen diplomanın Türkiye’de tanınması da burada üniversite okumayı cazip hale getirir. Azerbaycan’da yer alan üniversitelere yerleşmek oldukça kolaydır.

Bu sebeple Azerbaycan Bakü üniversitesi taban puanları Türk öğrenciler tarafından araştırılır. Türk öğrenciler üniversite eğitimlerini Azerbaycan’da almak istiyorlarsa öncelikle Türkiye’de yapılan ÖSYM sınavına girmeleri gerekir. Sonrasında Azerbaycan’da diledikleri bölüme rahat bir şekilde girebilirler. Azerbaycan’da kullanılan Azeri Türkçesi dilimize çok yakın olduğundan Türk öğrencilerin buraya ayak uydurması da çok daha kolay olur.

Eurostar Yurtdışı Eğitim İstiklal CAddesi No: 49/5 Taksim Tel: 0(212) 244 66 00

Continue Reading