Connect with us

Sağlık

Bakan Koca, “Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ciddi Hasar Aldı”

Published

on

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca görevli bulunduğu Hatay Deprem Koordinasyon Bölgesi’nden son durum hakkında açıklamalarda bulundu.

Hatay merkez, İskenderun’da devlet hastanelerinin deprem nedeniyle yıkılması ile ilgili açıklamada bulunan Bakan Koca, “Kahramanmaraş merkezli depremlerde şu ana kadar 1651 vatandaşımız hayatını kaybetti.11 bin 119 vatandaşımız yaralıdır. Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden biri ile karşı karşıyayız. Hatay Eğitim Araştırma Hastanemizde ciddi hasar var. İskenderun Devlet Hastanemizin eski binası A Blok depremde çöktü. Şu an enkaz altındaki hasta ve sağlık çalışanlarımızı kurtarma çalışmaları devam ediyor. Her iki hastaneden yaralıları Mersin ve Adana şehir hastanelerine ambulanslarla naklediyoruz. İskenderun’dakileri Mersin’e, Hatay’daki yaralılarımızı Adana Şehir Hastanemize naklediyoruz. Bölge hastanemizde yaralılar için kapasite oluşturduk. Uçak ve kara ambulanslarımız hasta nakillerine başladı. Hastanelerimizde tüm sağlık çalışanları tüm kadro görev başında. Hava şartları ve depremden etkilenen bölgenin büyüklüğü sebebiyle ekipler sahaya ulaşmakta zorlanıyor. Helikopterlerimiz hava muhalefeti sebebiyle bugün kalkamadı. Devlet olarak tüm zorluklara rağmen ekiplerimizi seferber etmiş durumdayız” dedi. 

Bakan Koca, "Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ciddi Hasar Aldı"

602 Ambulans, 187 UMKE Timi, 2 Ambulans Uçak Afet Bölgelerine Ulaştı

AFAD, UMKE 112 acil, silahlı kuvvetleri, kolluk kuvvetleri, arama kurtarma ekiplerinin sahada çalıştığını belirten Bakan Fahrettin Koca şunları söyledi: “Devlet olarak tüm zorluklara rağmen ekiplerimizi seferber etmiş durumdayız. AFAD, UMKE 112 acil, silahlı kuvvetleri, kolluk kuvvetleri arama kurtarma ekipleri sahada çalışıyor. Çevre illerden de ekiplerimizi sevk ettik. Afetten etkilenen 10 ilimizdeki ekiplere ve ambulanslara ilaveten il dışından 602 ambulans, 187 UMKE timi, 2 ambulans uçağımız ile toplam 2 bin 256 acil sağlık personeli hasar gören illerimize ulaştı. Devlet tüm imkanlarıyla yaraları sarmak için bölgede. Tüm vatandaşlarımızdan dua bekliyoruz. Bu felaketler ancak birlikte dayanışma ile anlaşılabilir. Ülkede seferberlik hali olduğunu biliyoruz. İllerdeki afet koordinasyon merkezleri aracılığıyla koordinasyona katılmak son derece önemli. Hep birlikte yaralarımızı saracağız”

Depremzedelere İlk Müdahale Sahra Çadırlarında Yapılıyor

Bakan Koca, ilk müdahelelerin sahra çadırlarında yapıldığını ifade ederek, “Afetin yaşandığı şehirlerimizde yaralılara ve hasta depremzedelere ilk tıbbi müdahale, kurulan sahra çadırlarında yapılıyor. İlk müdahalenin ardından hastanelere nakiller sağlanıyor. Acımızı azaltmak için tüm gücümüzle sahadayız” diye konuştu. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Continue Reading