Connect with us

Sağlık

Bakan Koca, “Hepimiz Sevinebiliriz. Aramızda “Kapsam Dışı” Kalmadı”

Published

on

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sağlık personeli tarafından eleştirilere sebep olan Ek Ödeme Yönetmeliği hakkında konuştu. Bakan Koca, “Aramızda kapsam dışı kalmadı” açıklamasında bulundu.

Sağlık iş kolundaki sendikalar ve hekim dışı sağlık personelleri, uzman ve asistan hekim maaşlarında 20 bin   tlyi aşan maaş artışları karşısında, hekim dışı sağlık personellerinde yeterince artış olmamasına tepki göstermişlerdi. Sağlık Bakanı Koca, yayınladığı tweet serisinde hekim dışı sağlık personellerine yapılan ek ödeme düzenlemesi hakkında açıklama yaptı. 112 personelleri, İSM, TSM ve hastanede görevli Biyokimya, Mikrobiyoloji çalışanlarının hak kazanımları hakkında bilgi verdi.

112 Ek Ödeme

112 Acil Hizmetleri çalışanları taban ek ödemesi yüksek tutulmuştur. Hesaplamada kullanılan katsayı; hekimlerde %10, diğer sağlık personelinde %40 oranında artışla uygulamaya kondu. Toplu sözleşmeden doğan haklar ile hekim dışı sağlık personeli için ayrıca %10 artış gerçekleşti.

İSM, TSM Ek Ödeme

Birinci basamak sağlık kuruluşlarında (İSM, TSM) taban ek ödeme katsayısı kurum hedeflerinin yayınlanmasıyla birlikte 1’e çıkmıştı. Toplu sözleşmeden doğan haklar çerçevesinde bu katsayı hekim dışı sağlık personeli için 1,1’e çıkmış olacak. Değişiklik uygulamaya kondu.

Biyokimya, Mikrobiyoloji Ek Ödeme

Hastanelerde görev yapan Halk Sağlığı, Biyokimya, Mikrobiyoloji ve diğer Temel Bilim uzmanları için 3’e çıkarılıp, diğer uzmanlarla eşitlenen katsayı Eylülde uygulanacak. Temel bilimler dâhil, afiliye hastane ile sözleşmesi olan uzmanlar arasında katsayı farkı olmayacak. (BSHA)

 

 

 

Continue Reading