Bakan Koca’dan Türkiye-Fransa Sağlık Sistemi Karşılaştırması

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Türkiye ve Fransa ülkelerinin sağlık sistemlerini karşılaştırdı. Koca, Avrupa medyasına göre, Fransa’da 15 milyondan fazla insanın pratisyen hekime ulaşmakta zorluk yaşadığını söyledi.

Bakan Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı değerlendirmede, Fransa ve İngiltere’de sağlık sisteminde yaşanan sorunları anlattı. Bakan Koca, Türkiye’nin sağlık sisteminin bu ülkelere göre daha iyi durumda olduğunu savundu. Bakan Koca, şunları söyledi, “Avrupa medyasına göre, Fransa’da 15 Milyondan fazla insan, pratisyen hekime ulaşmakta zorluk yaşıyor. Türkiye’de, yılın ilk 10 ayında aile hekimliklerimizde 248 Milyon 335 Bin muayene yapıldı. Günlük ortalama muayene sayısı 827 Bin 783. Bu sağlık sistemi dünyanın gözünde tütüyor. Bir İngiliz, Bir Fransız, Bir Türk Avrupa medyasına göre, İngiltere’de muayene olabilmek için bekleyenlerin sayısı 7,1 Milyon. Fransa’da 15 Milyondan fazla insan pratisyen hekime ulaşmakta zorluk yaşıyor. Türkiye’de, sadece uzman hekim günlük ortalama randevu sayısı 945 Bin”

112 Sisteminde 42 Bin Sağlık Personeli Görev Yapıyor

Koca, 112 sistemi hakkında ise yaptığı açıklamada, “Ambulanslarımız 1. ve 2. Seviye acil vakalara en geç 10 dakikada ulaşıyor. Çoğu Avrupa ülkesine göre daha kısa ama o anda geçmek bilmeyen zamana göre uzun. Süreyi daha da kısaltmaya çalışıyoruz. 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri HaftasıAcil Sağlık Hizmetleri Acil Yardım İstasyonları sayımız 3.265. Türkiye’mizin dört bir yanındaki istasyonlarda görevli 42.000 çalışanımız, Acil Sağlık Hizmetleri Haftasında ve daima, gururla görevinin başında” ifadelere yer verdi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)