Connect with us

Kültür Sanat

Beethoven’i Anlatmak

Uluslararası Gümüşlük Festivali 15 Ağustos’ta Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuvar akademisyenlerinin “Beethoven’ı Anlatmak” adındaki teatral konseriyle bir ilke imza atıyor.

Published

on

Uluslararası Gümüşlük Festivali 15 Ağustos’ta Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuvar akademisyenlerinin “Beethoven’ı Anlatmak” adındaki teatral konseriyle bir ilke imza atıyor. Projede dünya üzerindeki en büyük bestecilerden Ludwig Van Beethoven’ın eserleri, onun hayatındaki dönüm noktalarını anlatan sahnelerle bütünleşiyor.

 

Yaklaşık bir saat süren bu orijinal performansta iki keman ve piyano sonatı üç kısa tiyatro sahnesiyle bir araya geliyor. Beethoven’ın eserleri kemanda Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuar Müdürü Dr. Erman Türkili, piyanoda Müzik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hyun Sook Tekin tarafından yorumlanırken, Beethoven’ın hayatından kısa sahneler Adnan Ata Yiğit tarafından canlandırılıyor. Doç. Dr. Elif Baş İyibozkurt’un kaleme alıp yönettiği performans, klasik müzik dinletilerine yeni bir boyut katarak sanat severleri büyülemeye hazırlanıyor.

 

Tarih: 15 Ağustos 2022, Pazartesi 
Saat: 20.30 – 23.00
Yer: 
Fahrettin Altay Sokak, Gümüşkaya Sitesi, Koyunbaba Gümüşlük / Bodrum (Antik Taş Ocağı)

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Continue Reading