Connect with us

Kültür Sanat

Bir Adım Var Vakfı’nın desteklediği 10 genç kadın sanatçı BASE İstanbul’da

‘Türkiye'nin Ortak Mezuniyet Sergisi’ BASE 6.

Published

on

‘Türkiye'nin Ortak Mezuniyet Sergisi’ BASE 6. kez kapılarını açıyor

 

 Yeni mezun sanatçıları, sanatseverlerle buluşturan ‘Türkiye'nin Ortak Mezuniyet Sergisi BASE’, altıncı kez kapılarını açıyor. Yeni sanatçıların keşfedilmesi misyonunu taşıyan sergide, Bir Adım Var Vakfı'nın (BAV) desteklediği 10 genç kadın sanatçının eserleri de sergilenecek.

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle, Bilgili sanat işbirliği ve Akaretler Sıraevler ev sahipliğinde bu yıl altıncısı gerçekleşecek olan BASE, 28 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. 27 üniversiteden yeni mezun 73 sanatçının katılıdığı sergide,  Bir Adım Var Vakfı'nın desteklediği 10 genç kadın sanatçının eserleri de sanatseverlerle buluşacak.

 

‘Türkiye'nin Ortak Mezuniyet Sergisi BASE’, Güzel Sanatlar Fakülteleri’nin resim, heykel, fotoğraf ve video, grafik tasarım, görsel iletişim tasarımı, baskı sanatları, cam ve seramik, tekstil bölümlerinden yeni mezun öğrencilerinin, seçici kurul tarafından seçilen çalışmalarını aynı çatı altında bir araya getiriyor. Yeni mezun sanatçı adaylarının çalışmalarını geniş kitlelerle buluşturan BASE, mezuniyetten profesyonel sanat hayatına geçişlerinde onlara destek olmayı, kariyerlerine bir ivme ve yön kazandırmayı amaçlıyor. Genç yeteneklerin keşfedilmeleri misyonunu da taşıyan BASE'de bu yıl, 16 şehir 27 üniversiteden yeni mezun 73 sanatçı adayının 83 eseri sergilecek. Sergide, Bir Adım Var Vakfı'nın desteklediği 10 genç kadın sanatçı toplam 15 eserle yer alacak.

 

Bir Adım Var Vakfı genç kadınları destekliyor

2020 yılında başarılı genç kadın öğrencileri eğitim hayatları sırasında burslarla desteklemek, hayal ettikleri gelecek için doğru adımları atmaları konusunda onları teşvik etmek, doğru yönlendirmeler yapmak,  meslek ve kariyer seçimlerinde rehberlik etmek amacıyla kurulan Bir Adım Var Vakfı, 2021-2022 eğitim döneminde 47 öğrencinin eğitim ve kişisel gelişimine destek oldu. Öğrencileri 12 ay kesintisiz burs desteği sağlarak da destekleyen Bir Adım Var Vakfı, 15 Ekim 2022 tarihine kadar burs başvurularını kabul ediyor. Genç kadın öğrencilere sağladığı aylık düzenli burs desteği ile Türkiye’de başarılı genç kadın öğrencileri her alanda destekleyen ve en çok maddi desteği veren sivil toplum kuruluşu olma ünvanını da taşıyor. 

 

İlk kez geçen sene   ‘’kadın’’ temasıyla 4 genç kadın sanatçının eserlerinin katıldığı BASE sergisine bu yıl bağımsız temada, İstanbul başta olmak üzere, İzmir’den Batman’a farklı şehirlerdeki öğrencilerin katılımı desteklendi. 

 

BASE İstanbul sergisi, 28 Eylül 2 Ekim tarihleri arasında Akaretler / Sıraevler No: 15 – 17’de saat 11.00 – 19.00 arasında açık olacak. Ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek sergi alanında Bir Adım Var Vakfı öğrencilerinin eserleri sergilenirken, ziyaretçiler derneğin çalışmaları hakkında da bilgi alabilecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Continue Reading