Connect with us

Kültür Sanat

Boğaziçi Ventures'tan Oyun Sektörüne Yatırım: Gulliver's Games..

Boğaziçi Ventures ve March Capital’den Türk Oyun Şirketine 1.

Published

on

Boğaziçi Ventures ve March Capital’den Türk Oyun Şirketine 1.5 Milyon USD yatırım!

Kurucularının oyun sektöründeki başarılı geçmişi üzerine temellenen ve Türkiye oyun ekosistemindeki girişimcileri destekleme üzerine kurulu stratejisi ile Boğaziçi Ventures, 2023 yılının ilk yatırımlarından birini mobil oyun sektöründe yeni oyunları ile büyüyen Gulliver’s Games’e yaptı.

Yaratıcı, yenilikçi ve inovatif teknoloji girişimlerine büyüme aşamasında yatırım yaparak üstel  büyümelerine stratejik ve finansal destek sağlayan Boğaziçi Ventures, ilk oyunu ‘Restaurant Tycoon’u yayınladıktan sonra stratejisini değiştiren Gulliver’s Games’in yeni projesine 500.000 USD yatırım yaptı. Boğaziçi Ventures ve March Capital’dan toplam 1,5 Milyon USD yatırım alan Gulliver’s Games ülkemize yabancı fon girişini sağlayan bir proje olarak teknoloji girişimciliği ekosisteminde önemli bir yere sahiptir.

2023’ün ilk çeyreği henüz tamamlanmadan üçüncü yatırımını yapan Boğaziçi Ventures, küresel piyasaya açılmayı planlamış projelere destek mekanizmaları ile yatırımlar yaparak teknoloji ekosistemine katkı sağlama misyonunu devam ettiriyor. Türkiye teknoloji girişimi ekosistemine destek olma amacı ile kurulmuş olan BV Growth girişim sermayesi fonu ile geleceği şekillendirecek teknolojik hizmet ve ürün geliştiren girişimcilere yatırımlarım yapan Boğaziçi Ventures, deneyimli ekibi ile girişimcilerle kol kola büyüme maceralarına destek veriyor.  Boğaziçi Ventures Yönetici Ortağı ve CEO’su Barış Özistek yeni yatırım ile ilgili yaptığı açıklamada “Boğaziçi Ventures’ın kurucularının genetiğine işlemiş bir oyun teknolojileri tutkusu ve tecrübesi var. Tecrübeli kurucu ortakları olan, iyi datalara sahip oyun girişimlerine yatırım en sevdiğimiz alanlardan. Her dönemin büyüyen sektörlerinden olmayı başaran ve yine her dönemin gözde sektörü olarak nesiller arasında dahi köprü görevi gören oyun sektöründe başarısını ve tutkusunu bize kanıtlamış olan Gulliver’s Games ekibine ikinci yatırımı da yaparak büyümesine destek olduğumuz için çok mutluyuz. Türkiye oyun sektörü ne kadar güçlü olduğunu ve dünya oyun sektöründen pay almaya devam edeceğini ispat etmeye devam ediyor.” şeklinde görüşlerini paylaştı.

İlk oyunu ‘Restaurant Tycoon – Idle Game’i piyasaya geçtiğimiz yıl çıkaran Gulliver’s Games, oyuncu kitlesini genişletecek ve oyun deneyimini bir üst seviyeye çıkaracak yeni bir projeye imza atmaya hazırlanmaktadır. Tecrübelerini inovatif bir strateji ile yorumlayan şirket, edinimleri sonucunda dinamik ve yetenekli ekibi ile global pazarda iz bırakacak yeni oyunu için yatırım turuna çıkmıştır. Boğaziçi Ventures’ın 500.000 USD yatırımıyla March Capital’ın da dahil olduğu 1.5M USD tohum yatırım turunu tamamlayan Gulliver’s Games, insider round’ında iki lider yatırımcısı ile daha güçlü başarılara imza atmak için buluştu. Gulliver Games’in Kurucusu ve CEO’su Doğan Akdağ, şirketinin ikinci yatırım turunu ‘‘İlk oyunumuz Restaurant Tycoon’u geliştirme ve yayınlama süresince ciddi bir teknik ve tasarım bilgisi edindik. Bu bilgiler ışığında stratejimizi değiştirerek sadece “oyuncu” kitlenin değil, yediden yetmişe herkesin keyifle oynayabileceği farklı bir proje üzerine bir süredir çalışıyoruz. Yeni oyunumuz ile geniş kitlelere ulaşan ve oyuncularımızın hayatında kalıcı yer edinen bir marka yaratacağız. Tohum yatırım turunda bir araya geldiğimiz yatırımcılarımızın yaptığı bu yeni ve daha büyük ölçekteki yatırım, inşa ettiğimiz çalışma kültürünü ileriye taşıyacak yeni ekip arkadaşları ile hızlı büyümemizin yolunu açıyor. Uzun vadeli planlarımızın ilk adımı olan bu oyun ile ivmemizi artırarak, en sevdiğimiz işi yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde ifade etti.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Continue Reading