Connect with us

Sağlık

Bu Hastaneye Ulaşılamıyor !!!

Published

on

Deprem anında haberleşmenin ne kadar önemli olduğunu ne yazık ki acı deneyimlerle bir kez daha anladık. GSM operatörleri çok fazla eleştiri aldı. Umarım herkes buradan bir ders çıkartmıştır.

Geçtiğimiz günlerde yeni açılan Seyfi Demirsoy Buca Devlet Hastanesi’nde tedavi gören çok değerli bir gazeteci arkadaşımı ziyaret ettim. Açılışından sonra ilk defa ziyaret ettiğim hastanenin dışı ve içi çok modern olmuş. Yapanların eline sağlık.

Yıl 2023 Hastanede Telefon Çekmiyor

Ancak hastanede telefonlar çekmiyor ! Hastanenin koridorlarından hastamızı ararken, oda numarasını sormak için kendisini arama ihtiyacı hissettik. Ancak telefonlarımızın çekmediğini  fark ettik. Gerek ameliyat geçiren hastamız gerekse sağlık personeli ile konuştuğumuzda hastanenin genelinde şebeke sorununun yaşandığının söylediler. Yıl 2023 ama hastanede telefon çekmiyor. Bildiğim kadarıyla Buca Devlet Hastanesine yaralı depremzedelerimiz getiriliyor. Şebeke sorunu nedeniyle depremzede hastalar, diğer yatan hastalar, hastanede görevli sağlık personellerinin ne yazık ki dışarıyla irtibatları yok.

Bunun üzerine hastanede görev yapan bir kaç sağlık personelini aradım. Söylediklerini aynen aktarıyorum.

“Evet hastanede şebeke sorunu nedeniyle telefonlar çekmiyor. GSM operatörlerinin bu konuda mutlaka bir çalışma yapması gerekiyor. Ancak hastane açılırken bunlar baştan düşünülmesi gereken konular. İzmir Sağlık Müdürlüğü şebeke güçlendirme için ihaleye çıkacakmış. Ancak bürokratik işlemlerin bir aydan fazla süreceği söyleniyor. Hastalar yakınları ile görüşemiyor. Biz de acil bir durumda yakınlarımıza ulaşamıyoruz”

Dip NOT:

“Bizler kamuoyunu bilinçlendirme görevini ve sorumluluğunu taşıyoruz. Birileri kızacak, darılacak, üzülecek diye halkın sorunlarını yazmaktan geri duramayız. Durmamalıyız. İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi olarak 25 yıldır aynı yoldan şaşmadan yürüyorum. Haberlerimin ya da köşe yazılarımın ardından, “bana darılanlar” olduğunu duyuyorum. Efendim mesele sağlık ise, eğitim ise kimse darılmayacak. Bi gün o darılan arkadaşlara da lazım olur, olacaktır”

Gazeteci – Yazar Erkan DOĞAN

Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni

 

 

Continue Reading