Connect with us

Kültür Sanat

Bu takılar ‘kusursuz ellere’ çok yakıştı

Atasay, 85’inci yılında hazırladığı fotoğraf serisiyle bir kez daha kalıpları yıkıyor.

Published

on

Atasay, 85’inci yılında hazırladığı fotoğraf serisiyle bir kez daha kalıpları yıkıyor. Bugüne kadar mücevher reklamlarında gördüğümüz güzellik algılarını tersine çeviren Atasay, en eşsiz takılarını, bu kez üreten kadınların “kusursuz ellerine” taktı. 

 

Atasay’ın ışıl ışıl takıları, pürüzsüz cilt, uzun ince parmaklar, manikürlü ve bakımlı tırnaklara sahip ellerden ayrılıp, bu kez emeğin izlerini taşıyan ellere taşındığında daha da bir güzel parıldadı sanki. Çünkü üreten kadınların elleri kusursuz değil. Çünkü üreten kadınların elleri kirlenir, yaralanır. Onlarla konuşmasanız da ellerine baktığınızda yarattıkları değerlerin hikayelerini okur gibi olursunuz. Atasay da 85’inci yılında hazırladığı özel bir seriyle, dört farklı zanaatçının ellerine odaklandı ve hikayelerine ortak oldu.

 

Zengin ve eklektik bir doku 

Atasay, tüm üreten kadınları temsilen seçtiği vitray, ahşap oymacılığı, seramik ve halı dokuma yapan kadınların ellerini en güncel takılarıyla süsledi. Takı dünyasının alışılagelmiş ürün-konsept uyumunu yıkan Atasay, zengin ve eklektik bir doku elde etti. Kadınların ellerini tam da çalıştıkları şekilde yansıtan fotoğraf serisi, organik ve çarpıcı görüntüleriyle farkını hissettirdi. Atasay, cesur bakış açısıyla tüm kadınlara, “Yap Sana Yakışanı” diyerek, hem aslında üreten kadınların ellerinin kusursuz olduğunu gösterdi hem de daha fazla üretmeye davet etti. Atasay, bu fotoğraf serisi ile 85 yıldır üreten kadınların kusursuz ellerinde olmaktan gurur duyduğunu da göstermiş oldu. 

 

TBWAIstanbul imzası taşıyan serinin fotoğraflarını Burcum Baygut çekti. Fotoğraf serisine atasay ve Atasay’ın sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Continue Reading