Büyük Zaferin 100. Yılı İstanbul, Ankara ve İzmir’de Coşkuyla Kutlanacak

 Kültür ve Turizm Bakanlığı, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 100’üncü yıl dönümünü İstanbul, Ankara ve İzmir’de coşku dolu etkinliklerle kutlayacak. Türk Ordusu’nun yazdığı destansı öyküyü tüm ihtişamıyla sahneye taşıyacak konserler açık havada ücretsiz olarak izlenebilecek. 
 

Türk Ordusu’nun 30 Ağustos 1922’de kazandığı şanlı zafer, 100’üncü yıl dönümünde İstanbul, Ankara ve İzmir’de coşkuyla kutlanacak. Kültür ve Turizm Bakanlığının Atatürk Kültür Merkezi, CSO ADA ANKARA ve İzmir Gündoğdu Meydanı’nda düzenlediği etkinlikler, Türk insanının 30 Ağustos’ta yazdığı destansı öyküyü konserler, gösteriler ve danslarla sahneye taşıyacak. Ülkemizin seçkin orkestraları, önde gelen dans ve müzik toplulukları ve yıldız isimlerinin dev sahnelerde izleyicilerle buluşacağı coşku dolu programlar, Ulu Önder Atatürk’ün başkumandanlığında kazanılan Büyük Zafer’i unutulmaz performanslarla üç büyük şehrimizde anacak. Sanatseverler, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen tüm etkinliklere ücretsiz olarak katılabilecek.

 CSO ADA ANKARA’DAN DANSLI KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ YÜKSELECEK

İşgal kuvvetlerine karşı verilen şanlı mücadelenin Büyük Zafer’le taçlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı, Başkent’te CSO ADA ANKARA Açık Alan’da kurulan dev bir sahnede kutlanacak. Usta şef Cem GÜRDAL yönetiminde sahne alan Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü sanatçıları, bu anlamlı günün 100’üncü yıl dönümü için özel olarak hazırlanan bir repertuvar sunacak. Danslı kahramanlık türkülerinin yer alacağı program kapsamında Fetih Marşı’ndan Seymen Zeybeği’ne, O Mübarek Bayrak’tan Türk Çocuğunun Şarkısı’na, Eğilmez Başın Gibi’den Altın Kibik’e ve Çırpınırdı Karadeniz’den Hoşgelişler Ola’ya uzanan kapsamlı bir seçki Ankaralılar için seslendirilecek.

 

Konser programının devamında ise popüler müziğinin sevilen sesleri Yusuf Güney ve Aşkın Nur Yengi, Büyük Zafer için özel olarak hazırladıkları şarkılarla sahneye çıkacak. Sanatçıların kendi gruplarıyla müzikseverlerle buluştukları konser, Ankaralılara kahramanlık destanının 100’üncü yıl dönümünde coşku dolu bir dinleti sunacak.

 IDSO, IDOB VE MFÖ, AKM’DE ZAFER ŞARKILARI SÖYLEYECEK

Türk Ordusu’nun bir asır önce Dumlupınar’da kazandığı destansı zafer, Atatürk Kültür Merkezi’nin önünde de iki özel konserle kutlanacak. AKM’nin Taksim Meydanı cephesinde kurulan dev sahnede, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosu, şef Hasan Niyazi Tura yönetiminde dinleyicilerle buluşacak. Zafer şarkılarından oluşan özel bir repertuvarın sunulacağı coşku dolu konserde sevilen oyuncu Volkan Severcan, bu anlamlı günün anısına özel bir şiirle İDSO ve İDOB’a eşlik edecek.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosu’nun sunacağı programın ardından, pop müziğine yön veren önemli gruplarımızdan MFÖ, müzikseverlerle buluşacak. 40 yıla yaklaşan müzik kariyerinde sayısız klasikleşmiş şarkıya imza atan grup, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı hak ettiği coşkuyla Taksim Meydanı’nda kutlayacak.

 

GÜNDOĞDU MEYDANI'NDA BÜYÜK ZAFERİN 100. YILI İZMİR ÖZEL KONSERİ 

Büyük Zafer’e giden zorlu yolculukta kendi destanını yazan ve 9 Eylül 1922'de düşman işgalinden tamamen kurtulan İzmir, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümünü Gündoğdu Meydanı’nda üç özel etkinlikle kutlayacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu tarafından sahnelenen “Zafer Yolu 100. Yıl Son Söz” müzikali, kutlamalar kapsamında İzmirlilerle buluşacak. Zübeyde Hanım’ın oğlu Mustafa Kemal Paşa’ya eve zaferle dönmesini temenni ettiği son sözünden ilhamla sahneye taşınan “Zafer Yolu 100. Yıl Son Söz”, İzmir’in şanlı galibiyetini konu ediyor. Yüz kişilik dev bir kadroyla hazırlanan gösteri, Büyük Zafer’e giden yolu, işgal güçlerine ilk kurşunu atan Hasan Tahsin’in hikâyesinden başlayarak 9 Eylül’de düşmanı denize dökülmesine dek, tüm detayları ve coşkusuyla ele alacak.
İzmir’in muhteşem mücadelesini sanatseverlerle buluşturan gösterinin ardından, Türk müziğinin saygın isimleri Fatih Erkoç ve Ahmet Baran, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde “30 Ağustos Özel Konseri”nde aynı sahneyi paylaşacak.

 

Büyük Zaferin 100. Yılı Özel Konserleri Gösteri Programı
30 Ağustos 2022 – Ankara / CSO ADA ANKARA – 21:00
30 Ağustos 2022 – İstanbul / Atatürk Kültür Merkezi, Giriş Açık Sahne – 21:15
30 Ağustos 2022 – İzmir / Gündoğdu Meydanı – 20.15

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı