Connect with us

Sağlık

Cilt Bakımına Dikkat! Cildimize Nasıl Özen Gösteririz? 

Published

on

Dermatoloji Uzmanı Dr. Bilge Ateş konu hakkında bilgiler verdi. 

Cilt üzerinde biriken ölü tabakayı temizleyerek cildi yenilemek, komedonlardan arındırarak, sivilcelerin oluşumunu engellemek ve daha da önemlisi, cilt esnekliğini ve gençliğini devam ettirmek için yapılan uygulamadır. Derinlemesine yapılan temizlik ve kan dolaşımının hareketlenmesi de uygulamanın yararları arasındadır. Cilt bakımı sırasında cildin tüm katmanları nefes alabilmektedir. Bu sayede en ufak gözenekler bile temizlik şansını yakalayabilmektedir.

Uygulama sırasında dermatolojik bazı ürünlerden yararlanılmaktadır. Cildin tipi, kişinin yaşı, mevcut cilt problemleri, vücudun ihtiyaç duyduğu gereksinimler dermatolojik ürünleri etkileyebilmektedir. Kliniğimizde dermatolojik olarak güvenilir ürünler kullanılmaktadır.

Medikal cilt bakımı en hassas ciltlerle yapılan bakım ve cilde uygun sürülen serum, maske ve cilt masajı şeklinde uygulanır. Bakım süresi 1-1,5 saat aralığındadır.Sadece estetik açıdan değil sağlık açısından cildimizin temizliğine özen göstermek kırışıklıkların önlenmesi bakımından önemlidir. Cildimizin canlılığı ve parlaklığı sağlık göstergelerinden biridir. Dolayısıyla herkesin ayda bir kez de olsa medikal cilt bakımı yaptırması faydalı olacaktır. UV ışınları, yapılan ağır makyajlar, sigara, stres ve yanlış beslenmeler cildimizi olumsuz yönde etkiler. Strese, hava şartlarına ve beslenmeye göre yıpranan ciltler bakım kürleri sayesinde kendine gelir.

Medikal cilt bakım uygulaması nasıl yapılır? 

Medikal cilt bakımı cilt tipine göre farklı şekillerde uygulanır. Bu analiz sonucunda ortaya çıkan sonuca uygun olan yöntem belirlenir. Bu yöntem içerisinde genellikle temizleme, peeling, buhar maske ve nemlendirme işlemleri sırasıyla yapılır. Cilt üzerinde yer alan epidermis dokusu kendisini 28 günde bir yenilediği için mutlaka güzel sonuçlar için ayda bir yapılması gerekir. Klasik olarak gerçekleştirilen cilt bakımı oldukça rahat bir işlem olduğundan dolayı herhangi bir şekilde ağrı ya da sızı hissedilmemektedir. Uygulamaların hemen ardından da cildinizin tekrardan nefes aldığını görecek ve eski canlılığına kavuştuğu için mutlu olacaksınız.

Continue Reading