Connect with us

Sağlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ehliyet Affı Müjdesi Geldi !

Published

on

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), sözleşmeli personellerin kadroya alınması gibi gelişmelerin ardından mağduriyet yaşayan ehliyetine el konulan şoförler de ehliyet affının çıkmasını bekliyor. Konu meclise iletildi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında ehliyet affı müjdesi verdi. Erdoğan, yaklaşık 2 buçuk milyon sürücünün ceza puanının silineceğini ve 10 bin kişinin ehliyetinin iade edileceğini söyledi.  

İşte ehliyet affının detayları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sürücülerimizin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralamalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerden kaynaklı ceza puanlarını siliyoruz. Yaklaşık 2 buçuk milyon sürücünün ceza puanlarını siliyoruz. Bu sebeple geri alınan 10 bine yakın ehliyetin iadesi sağlanacak” açıklamasında bulundu. 

MHP ve CHP milletvekilleri taşımıştı

Geçtiğimiz aylarda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine gelen ehliyet affı konusu yine gündeme geldi. Lojistik sektöründe yaşanan kriz sorunu nedeniyle gündeme gelen ehliyet affı konusu CHP ve MHP milletvekilleri tarafından mecliste tartışıldı. CHP Milletvekilleri Özkan Yıldırım ve Ömer Fethi Güler meclis gündemine taşıdıkları ehliyet affı konusunda şunları söylemişti: “Kamyon TIR şoförlerinin bir suç işlediklerinde, ehliyetlerini kaptırdıklarında Avrupa’da olduğu gibi o an suç işledikleri araç üzerinden cezalandırılmalarını, ekmek parasını kazandıkları ağır vasıta ehliyetinden tutulmaları gerekiyor. Ölümlü ya da yaralamalı hiçbir trafik kazasına karışmamış olan sürücülere yönelik bir defaya mahsus ehliyet affı çıkarılsın.”

MHP Milletvekili Baki Şimşek ise ehliyet affı bekleyen 1 milyon sürücünün değişik nedenlerle ya ceza puanından ya da trafik kurallarını ihlalden ehliyetine el konulduğunu ancak lojistik sektöründe ciddi şoför sıkıntısı bulunduğunu, bu nedenle yabancı uyruklu şoförlerin çalıştırıldığını söyleyerek “bir defaya mahsus olmak üzere, ölümlü kazaya sebebiyet vermemiş şoförler için yılbaşından önce af çıkarılmalı” diye konuşmuştu. 

Ehliyet Affı talebi meclise iletilmişti

Ehliyet Affı Platformu twitter üzerinden yaptığı kampanya ile konuyu gündeme getiriyor. Konuyla ilgili ayrıca Öğretim Elemanları Sendikası Başkanı Dr. Vahdet Özkoçak ile beraberindeki heyetin TBMM’de grubu bulunan partileri ziyaret ederek talepleri dile getirdikleri öğrenildi. Özkoçak, ehliyet mağdurlarına yönelik düzenleme yapılabileceğini söylemişti. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Continue Reading