Connect with us

Sağlık

Dalaman Belediye Başkanı Karakuş, Ebe S.S. Hakkında BSHA’ya Konuştu

Published

on

Dalaman Devlet Hastanesi’nde doğumhane servisinde görevli Ebe S.S.’nin Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş’un yakınına özel ilgi göstermediği gerekçesiyle görev yerinin değiştirildiği öne sürülmüştü. Sosyal medyada gündem olan konu hakkında Bilim Sağlık Haber Ajansı’nın (BSHA) sorularını yanıtlayan Başkan Karakuş, hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu, devlet hastanesine hiçbir zaman etiketini kullanarak gitmediğini söyledi.

“Başkan Etiketimi Kullanarak Hastaneye Gitmem”

Belediye Başkanı Karakuş hakkındaki iddialara ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Ebe S.S.’nin yakınına ilgi göstermedi diye şikayet etmesi üzerine İl Sağlık Müdürlüğü’nün ebeye soruşturma açması, görev yerinin değiştirilmesi, soruşturmanın tamamlanmasına rağmen ebenin eski görev yerine iade edilmemesi konularında Türk Sağlık-Sen ve Saha-Der tarafından sorumlu tutulan Başkan Karakuş, “Sendika Başkanına Ebe gelsin benden özür dilesin dediniz mi?” sorumuza yanıt verdi. Karakuş açıklamalarına şöyle devam etti: “Bir belediye başkanının mobbing uygulayıp bir ebeyi göndermeye gücü yeter mi? Tamamen asılsız iddialardır. Görevini yapan bir sağlık memurunu bir belediye başkanı yakınıyla ilgilenmedi diye böyle bir şey yapabilir mi? Ben hiçbir gün devlet hastanesine etiketimi kullanarak gitmedim. Bu densizler sadece terbiyesizlik yaparak kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar. Görevini yapan bir sağlıkçıya asla ve asla hiçbir makam sahibi böyle bir şey yapmaz.”

Ebe İlgi Göstermek Zorunda mı?

BSHA’nın “Yakınınız, ebe ilgi göstermedi diye şikayette bulundu mu?” sorusuna Belediye Başkanı Karakuş, “Demek ki orada bir sıkıntı olmuş ki şikayetçi olunmuştur. Varsa böyle bir şey şikayet devlet işini yapar. Sosyal medya üzerinden twitterdan yazarak çözüm bulunmaz. Sendika Başkanı, Sağlık Müdürü, Başhekim ne iş yapar?” dedi. 

“Benden Özür Dilesin Demedim”

Türk Sağlık-Sen Belediye Başkanı Mehmet Uğur’un, Belediye Başkanı Karakuş’un kendisine “Ebe S.S.’nin hatası var telafi etsin. Gelsin benden özür dilesin” dediğine ilişkin açıklamasını aktardığımız Başkan Karakuş şöyle cevap verdi: “Ben kendisiyle bizzat akşam görüştüm. Bu olayın bundan sonraki süreçte benimle ilgisi olmadığını Mehmet Beyefendiye izah ettim. Ebe gelsin benden özür dilesin diye bir şey söylemedim. Tamamen kendilerini aklamak için yaptıkları bir çözümdür başka bir şey değildir. Biz işimizi yapmaya çalışıyoruz. Bazıları görevini yapmadığı için twitterdan şuradan buradan çare arıyor. Diyeceğim budur. Ebe benden niye özür dilesin, ben bu yerin sağlık müdürü müyüm? Başhekimi miyim? Hastane Müdürü müyüm, Başhemşire miyim? Doğru mu?”

“İhtiyacı Olunca Yardım istiyor Ama…”

Ebe S.S.’nin daha önce bir sıkıntısı nedeniyle Belediye Başkanı olarak kendisiyle görüştüğünü belirten Karakuş, “Bu Ebe arkadaşımız daha önce Dalaman Belediye Başkanına gelip derdini anlatmış mı anlatmamış mı? Biz çözüm bulmak için rica ediyoruz. Biz talimat vermeyiz sadece kurumdaki ilgiliye rica ederiz. Gelip bizden yardım isteyince bir şey yok ama soruşturma geçirince biz mi suçlu oluyoruz. Yer değişikliği mi yapılıyor ne yapılıyorsa bilemiyorum. Sürecin benle bir ilgisi yok. Kötü adam belediye başkanı oluyor” dedi. 

“Benim Yakınım Şikayet Etti Diye Ben Mi Sorumluyum!”

Ebe hakkındaki soruşturmanın Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açıldığını ve sonuca bağlandığını söyleyen Belediye Başkanı Karakuş, “Benim yakınım olması bir özellik tanımaz ki. Benim yakınım olması hastanede bir önceliği olması anlamına gelmez. Varsa bir sıkıntı o da bir vatandaş şikayette bulunabilir. Şimdi benim yakınım şikayet etti diye iş bana mı döndü. Bunların bağlı bulunduğu sendika Cumhur İttifakına bağlı bir sendika değil mi madem niye böyle bir şey söylüyorlar. Çaresizliklerinden mi? Burada benim bir makam sahibi olmam benim bir yakınımın şikayet etmesi benim işin içinde olduğum anlamına gelmez. Beni kullanaraktan kendilerine çözüm bulmak istiyorlar. Sendika Başkanı Mehmet Bey’e benden taraf herhangi bir sıkıntı yok. Gidin kimle görüşmesi gerekiyorsa görüşün dedim. Bundan başka ne diyebilirim” şeklinde konuştu. 

Türk Sağlık-Sen, Belediye Başkanını Sorumlu Tuttu

Türk Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Mehmet Uğur, BSHA’ya açıklamada şunları söylemişti: “Sendika olarak S.S.’nin görevlendirme süresinin dolmasına rağmen iade edilmemesi üzerine öncelikle Muğla İl Sağlık Müdürlüğü ile görüştük. Ancak olumlu dönüş alamadık. Bunun üzerine AK Parti Muğla İl Başkanlığı ile görüşme yaptık. Bunun ardından da Dalaman Belediye Başkanı ile telefonla görüştük.  Tüm mercilere iyi niyetle gittik. Çözüm bulamadık. Belediye Başkanı ‘Ebe S.S.’nin hatası var hatasını telafi etsin. Gelsin benden özür dilesin’dedi. Bende arkadaşımıza iletiriz. Özür dileyip dilememek onun insiyatifindedir. Ancak bundan sonra bu konu için sizi aramayacağız. Arkadaşımızın dilekçesi ile ilgili durumun sonucuna göre yargı yoluna gideceğiz. Ya görevlendirmeye son verecekler, ya da dava açacağız.”

Saha-Der: Atamalardaki Liyakatsizlikler Mobbinge Neden Oluyor!

33 yıllık Ebe S.S.’nin üye olduğu dernek olan Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği, sağlık çalışanlarının yaşadıklar mobbinglerin yalnızca hasta ve hasta yakınlarından kaynaklanmadığını idareciler tarafından da mobbinge maruz bırakıldıklarını vurgulayan bir açıklama yaptı. Saha-Der, sürgün kararının bir  belediye başkanının talebine göre yapılamayacağına, bir kamu görevlisinin disiplin suçu işlediyse Sağlık Bakanlığının Disiplin Yönetmeliğine göre hareket edilebileceğine dikkat çekti. “Hastanelerdeki liyakatsız atamaların bedeli tüm sağlık çalışanlarına mobbing olarak dönüyor” vurgusunda bulunan Dernek, “Kurum idarecilerinin atamalarındaki liyakatsizliğe son verilmeli  idareciler, objektif nitelikte sınavlarla ve şeffaf olarak seçilmelidir”dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

 

Continue Reading