Dünya Yedekleme Günü'nde önemli dosyalarınızı ve değerli anılarınızı koruma altına alın

Veri kaybına karşı kayıtsız kalmak, işiniz veya özel hayatınızla ilgili kritik önemdeki dosyalara ciddi zararlar verebilir

Siz henüz o çok önemli makaleyi kaydetmeden bilgisayarınız donabilir, büyük sunumunuzdan önce klavyenize sıcak bir içecek dökülebilir, güvenilir akıllı telefonunuz toplu taşımada bir anda cebinizden kaybolabilir… Bütün bu talihsizlikler oldukça stresli ve herkesin kendiyle ilişkilendirebileceği senaryolar. Ancak değerli dosyalarımız başka bir yerde saklıysa, bu senaryolar kulağa o kadar da sinir bozucu gelmez.

Aile fotoğrafları, videolar, vergi beyannameleri, okul/üniversite dokümanları ve hatta iş belgeleri gibi dijital olarak sakladığınız tüm verileri düşünmek için 1 dakikanızı ayırın. Eğer evinizden yönettiğiniz küçük bir işletme sahibiyseniz, bu liste daha bile kapsamlı olabilir.

Verileri kaybetmenin epey tatsız ama bir o kadar da yaygın birçok yolu var ve bunların çoğu kasıtlı olarak silme işleminden kaynaklanmıyor. Ponemon Enstitüsü tarafından yürütülen bir araştırma, veri kaybının yüzde 29 gibi şaşırtıcı bir oranının kaza sonucu yaşandığını ortaya koyuyor. Her an gerçekleşebilecek bu tür kullanıcı kaynaklı hatalar; tüm bilgisayarların neredeyse üçte birine halihazırda tehlikeli kötü amaçlı yazılım bulaştığını gösteren verilerle birleştiğinde, önemli dosyalarınız için görünmez ama gerçek bir tehdit oluşturuyor.

Gerçek şu ki, birçok kişi dosyaların etkili bir şekilde yedeklenmesi konusunda yeterli bilgiye sahip olmayabiliyor. Gittikçe artan sayıda bilgisayar kullanıcısı verilerini yedeklerken, yakın dönemde yapılan bir ankete göre kullanıcıların yüzde 20’si verilerini hiçbir zaman yedeklemezken, yalnızca yüzde 26’lık bir kesim bunu yılda bir kez yapıyor. 

31 Mart Dünya Yedekleme Günü, en sevdiğimiz fotoğrafları, tüm değerli dosya ve belgeleri yedeklemenin önemini hatırlatıyor.

Veri yedekleme için hem son kullanıcının hem de küçük işletmelerin uygulayabileceği basit bir kural var: “3-2-1 Kuralı”. Bu kural şunları yapmanız gerektiğini söylüyor: 

•   Verilerinizin ÜÇ farklı kopyasını oluşturun: Biri birincil yedek, diğer ikisi kopya.

•   Yedeklemelerinizin kopyalarını İKİ farklı ortama veya cihaz türüne kaydedin.

•  Talihsiz bir olay yaşanmasına karşı, yedeklediğiniz kopyalardan BİRİNİ farklı bir lokasyonda tutun.

Bu kurallar çok net bir soruyu akla getiriyor: Bahsedilen bu ek kopyalar nerede saklanmalı? Veri depolamada dünya lideri olan Western Digital, yüksek kapasiteli masa üstü depolama ürünlerinden hareket halindeyken de kolayca taşınabilir sürücülere kadar, verilerinizin korunmasına yardımcı olan çok çeşitli harici depolama çözümleri sunuyor. 

Zamandan ve paradan tasarruf etmek ve zorluklardan kaçınmak için basit çözümler

Western Digital, verileri yedekleme stresini ortadan kaldıran birçok çözüm sunuyor. Tek yapmanız gereken cihazınıza bir sürücü bağlamak, WD yazılımını yüklemek ve ardından fotoğraflarınızı, müziklerinizi, videolarınızı ve çok daha fazlasını yedeklemeye başlamak.

WD My Passport™ taşınabilir sürücü serisi, 1 TB’tan 5 TB’a1 kadar çeşitli kapasitelerle avucunuzun içine sığacak kadar küçük boyutlarıyla hem PC hem de Mac uyumluluğu sunuyor. Bu özellik kullanıcılara; bir aile tatilinde çektikleri fotoğrafları ve videoları kaydetmek için yeterli depolama alanı olduğunu bilmenin rahatlığını sunuyor. Bunun yanında, video ve müzik gibi farklı multimedya dosyalarını herhangi bir bilgisayardan doğrudan My Passport sürücüsüne otomatik düzenli olarak yedeklemek için de mükemmel bir cihaz. Parola korumalı yerleşik 256 bit AES donanım şifrelemesini de eklerseniz, gizlilik ve güvenlik konusunda da içiniz tamamen rahat olabilir. 

Daha büyük dosyalar için çok daha hızlı performans mı arıyorsunuz? WD My Passport SSD tam da bunu vadediyor. 4TB1’a kadar depolama kapasitesine, 1050MB/s2’ye varan okuma hızına ve 1000MB/sn2‘ye varan yazma hızına sahip bu gelişmiş sürücü, kullanıcıların dosyalarına ve verilerine istedikleri zaman erişmelerini sağlıyor. Sürücü ile birlikte verilen yedekleme yazılımı, yüksek kapasiteli dosyaların basit bir şekilde yedeklenmesini kolaylaştırıyor. 

WD My Book™ ise sahip olduğu dokümanları ev veya ofisinde tutmayı tercih eden kullanıcılar için tasarlandı. Yeni tanıtılan 22TB1 depolama kapasitesiyle birlikte My Book, taşınabilir SSD ve HDD’ler, hafıza kartları ve USB flash sürücüler dahil olmak üzere çeşitli modellerle binlerce belge, fotoğraf ve videoyu yedekleme ve saklama özelliği ve bunları tek bir cihazda organize ve kolay şekilde bir araya getirme fırsatı sunuyor. Daha güçlü depolama imkanı arayanlar için, RAID için optimize edilmiş ve Western Digital sürücüleriyle donatılmış 44TB1 kapasiteye sahip My Book Duo, kutudan çıkar çıkmaz maksimum hızda ve kapasitede çalışmaya hazır. 

Son olarak; akıllı telefonlarınızı yedeklemek istiyorsanız, Western Digital iPhone ve Android cihazlar için SanDisk® iXpand® Flash Drive Luxe ve SanDisk Ultra® Dual Drive Luxe USB Type-C™ flash sürücüleri de kullanıma sunuyor.

iXpand Luxe; fotoğrafları, videoları, kişileri ve çok daha fazlasını yedeklemeye olanak tanıyan, özellikle sürekli hareket halinde olan iPhone kullanıcıları için oldukça ideal bir seçim. Akıllı telefon ile USB Type-C bilgisayar, tablet veya telefonunuz arasında hızlı bir şekilde dosya aktarımı yapmak için yüksek hızlı USB 3.0 konektörünü cihazınıza bağlamanız yeterli. 64 GB, 128 GB ve 256 GB kapasite seçenekleri ile gelen cihaz parola koruması sağlarken, çift amaçlı döner tasarım konektörleri korur ve anahtarlık halkası, dışarıdayken de cihazı yanınızda taşımanızı kolaylaştırır.

Diğer yandan SanDisk Ultra Dual Drive Luxe, Android kullanıcılarının dosyaları USB Type-C akıllı telefon, tablet, Mac bilgisayarlar ve diğer USB Type-A bilgisayarlar arasında kolayca taşımalarını ve mobil cihazlarında depolama alanı açmalarını sağlıyor. 1 TB’a1 kadar depolama alanı ile gelen cihaz, 150 MB/sn2’ye varan okuma hızında hızlı dosya transferi özelliğine sahip ve bir anahtarlığa takılabilecek kadar kolay taşınabilir bir boyutta. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı