Connect with us

Sağlık

Dünyanın En Yaşlı Hekimi Dr. Tucker, Asla Yapmadığı 5 Şeyi Açıkladı

Published

on

Dünyanın en yaşlı hekimi Dr. Howard Tucker, sağlıklı ve uzun yaşamın sırrını açıklayarak zinde kalmanın tüyolarını verdi. Independent Türkçe’nin, Çeviri Sağlık Bölümü’nde Çağla Üren’in derlediği haberde, 100 yaşındaki doktorun uzun yaşam için asla yapmadığı 5 şeye yer verildi. Uzman Nörolog hastalarının kendisinden nasıl sağlıklı ve mutlu olacaklarına ilişkin tüyolar istediklerini belirterek hayatta hiç yapmadığı 5 şeyi açıkladı. 

İşte 100 Yaşındaki Doktorun Hiç Yapmadığı 5 Şey:
Günlerimi emekli gibi geçirmem

Dr. Howard Tucker, CNBC’de yazdığı yazıda uzun yaşamın sırlarını paylaştı. 75 yılı aşkın süredir çalıştığını söyleyen Dr. Tucker, Guinness Rekorlar Kitabı’na girerek, görevdeki en yaşlı doktor seçildi. Tucker, “Sevdiğiniz bir işiniz varsa ve halen çalışabiliyorsanız, emekliliği ertelemeyi düşünün. Emekli olan ve günlük rutinlerini aktif sürdürmeyen birçok insan, bilişsel gerileme riski altında” diyor. 

Formdan Düşmem

Doktor Tucker’a göre 80’li yaşların sonlarına kadar yüzmek, koşmak, yürümek ve kayak yapmak, onu güçlü ve sağlıklı tutan şeylerden. Doktor Tucker, “Artık kayak yapmasam ve eskisi kadar aktif olmasam da, haftanın çoğu günü koşu bandımdayım” diye ekliyor. 

Sigara Kullanmam

Tucker, 1930’larda lisedeyken babasına sigara içme istediğini söylediğini, babasının kendisini vazgeçirdiğini söyleyerek şunları ekliyor: “Günümüzde sigara içmenin kansere, felce, periferik arter ve koroner arter hastalığıyla diğer pulmoner ve kardiyovasküler hastalıklara yol açtığını biliyoruz.”

Ölçülü Olurum Ama Kendimi Kısıtlamam

Tucker, sevdiği yiyecekleri her gün olmasa da yediğini belirtiyor. Ara  sıra içki içtiğini ve biftek yediğini ama her öğünde salata, brokoli, brüksel lahanası tükettiklerini vurguluyor: “Uzun ömürlü olmanın gerçek sırrı, hiçbir sırrın olmamasıdır. Bu yüzden sahip olduğumuz zamanı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.”

Bildiklerimin boşa gitmesine izin vermem

Tucker, “Tıp asistanlarıma ve öğrencilerime öğretmekten büyük zevk alıyorum ve onlardan da çok şey öğreniyorum” diyen uzman, bildiklerini aktarmanın ve kullanmanın önemine de dikkat çekiyor. 

Continue Reading