Connect with us

Sağlık

Ebe Soltekin’in Görevlendirmesi Sonlandırıldı !

Published

on

Muğla Dalaman Devlet Hastanesi’nde doğumhanede görevli olan 33 yıllık Ebe Sibel Soltekin’in Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş’un yakını olan hastanın refakatçisinin şikayeti üzerine açılan disiplin soruşturması kapsamındaki görevlendirmesi sonlandırıldı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi’ndeki görevlendirmesinin sonlandırılması ile ilgili Personel Hizmetleri Başkanlığı Disiplin İşleri Birimi tarafından Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’ne bugün (31.01.2023) tarihli tebliğ dilekçesinin iletildiği öğrenildi. Bilim Sağlık Haber Ajansı’nın (BSHA) edindiği bilgiye göre; Soltekin’in Şubat ayı  itibariyle görevlendirilmesinin sonlandırılarak kadro yerine dönmesi konusunun Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nün oluruna sunuldu. 

Ebe Soltekin: Destek Veren Herkese Teşekkür Ederim

Ebe Sibel Soltekin, BSHA’ya açıklamada bulunarak yaşanan olaylardan ötürü üzgün olduğunu, kendisine destek olan sendika, dernek ve tüm herkese teşekkür ettiğini söyledi. 33 yıllık ebe olduğunu belirten Soltekin, meslek hayatında hastalarla her zaman iletişiminin iyi olduğunu mesleğini severek yaptığını belirtti. 

Neler Olmuştu?

Hastaneye  tedavi amacıyla gelen hastanın, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş’un yakını olan hastanın refakatçisi Ebe Sibel Soltekin’in hastaya özel ilgi göstermediği gerekçesiyle hastanenin başhekimliğine şikayette bulundu. Söz konusu şikayetten iki gün sonra da Muğla Sağlık İl Müdürlüğü’nden ebe hakkında disiplin soruşturması açıldığı tebliğ edildi. Soruşturmanın seyri nedeniyle Ebe S.S., 90 km uzaklıktaki Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi’ne 21 Kasım 2022 tarihinde görevlendirildi. Soruşturma 30 Aralık 2022 tarihinde sonuçlandı, ebeye uyarı cezası verildi. Ancak soruşturmanın sonuçlanmasına rağmen Ebe Sibel Soltekin kadrolu hastanesine gönderilmedi, görevlendirme sonlandırılmadı. Bunun üzerine Ebe S.S. 20 Ocak 2023 tarihinde, İl Sağlık Müdürlüğüne görevlendirilmesinin sonlandırılması talebiyle dilekçeyle başvuruda bulundu. 

Türk Sağlık-Sen ve Saha-Der Açıklamaları

Ebe Sibel Soltekin’in üyesi olduğu Türk Sağlık-Sen Muğla Şubesi ve Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği (Saha-Der) konuyu sosyal medya üzerinden gündeme taşırken, Türk Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Mehmet Uğur’da ebenin görevlendirmesinin soruşturmanın sonuçlanması nedeniyle sonlandırılması için görüşmeler yaptı. Uğur, BSHA’na yaptığı açıklamada, İl Sağlık Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeden sonuç alamayınca AK Parti Başkanlığı ile görüştüğünü ve ardından da Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş ile görüştüğünü belirtti. Karakuş’un ‘Ebe benden özür dilesin’ dediğini söyleyen Uğur, görevlendirme sonlandırılmaz ise yargı yoluna gideceklerini kaydetti. 

Saha-Der Örgütlenme Sekreteri Duygu Erdal ise BSHA’ya verdiği açıklamada, “Sürgün kararı bir  belediye başkanının talebine göre yapılamaz. Bir kamu görevlisi disiplin suçu işlediyse Sağlık Bakanlığının Disiplin Yönetmeliğine göre hareket edilir. Hastanelerdeki liyakatsız atamaların bedeli tüm sağlık çalışanlarına mobbing olarak dönmektedir” demişti. 

Başkan Karakuş, iddiaları yalanladı 

BSHA’nın ulaştığı Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, “Ebe gelsin benden özür dilesin diye bir şey söylemedim. Tamamen kendilerini aklamak için yaptıkları bir çözümdür başka bir şey değildir. Biz işimizi yapmaya çalışıyoruz. Bazıları görevini yapmadığı için twitterdan şuradan buradan çare arıyor. Diyeceğim budur. Ebe benden niye özür dilesin, ben bu yerin sağlık müdürü müyüm? Başhekimi miyim? Hastane Müdürü müyüm, Başhemşire miyim? Doğru mu? Benim yakınım olması bir özellik tanımaz ki. Benim yakınım olması hastanede bir önceliği olması anlamına gelmez. Varsa bir sıkıntı o da bir vatandaş şikayette bulunabilir. Şimdi benim yakınım şikayet etti diye iş bana mı döndü. Burada benim bir makam sahibi olmam benim bir yakınımın şikayet etmesi benim işin içinde olduğum anlamına gelmez. Beni kullanaraktan kendilerine çözüm bulmak istiyorlar. Sendika Başkanı Mehmet Bey’e benden taraf herhangi bir sıkıntı yok. Gidin kimle görüşmesi gerekiyorsa görüşün dedim. Bundan başka ne diyebilirim” şeklinde konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Continue Reading