Connect with us

Gündem

Emirates ile Çin Yeni Yılı sevgi ve şans getiriyor

22 Ocak tarihinde başlayan ve 5 Şubat’a kadar sürecek olan Çin Yeni Yılı’na, yolcular Dubai, Singapur ve Bangkok’taki Emirates dinlenme salonlarında titizlikle hazırlanmış menülerle şans, bolluk ve bereket içinde girecekler.

Published

on

22 Ocak tarihinde başlayan ve 5 Şubat’a kadar sürecek olan Çin Yeni Yılı’na, yolcular Dubai, Singapur ve Bangkok’taki Emirates dinlenme salonlarında titizlikle hazırlanmış menülerle şans, bolluk ve bereket içinde girecekler. Ayrıca, uçuşlarda gişe rekorları kıran filmler Mandarin, Kantonca ve Vietnamca dillerinde gösterilecek ve EmiratesRED duty free alışveriş kanalından da özel kampanyalar sunulacak.

Dubai’deki yedi Emirates dinlenme salonunda, Çin Yeni Yılı’nın ilk günü olan 22 Ocak’ta, First ve Business Class dinlenme salonlarında “Cheung Fun” olarak bilinen kurutulmuş karides ve deniztarağı dolgulu haşlanmış pirinçli klasik noodle roll gibi kahvaltılık atıştırmalıklar servis edilecek. Öğle ve akşam yemeğinde ise, yolcular Kantonya’ya özgü erik soslu kızarmış ördek, enfes bir karides buğulama ve soya ve sirke dip soslu sebzeli dumpling veya Çin’e özgü füme somonlu, susam ve soyalı zencefil soslu gökkuşağı salatası gibi lezzetlerin tadını çıkaracaklar. First Class dinlenme salonlarında, baharatlı, tatlı ve hafif mangolu hindistan cevizli pasta veya siyah çaylı pasta gibi tatlı seçenekleri yer alırken, Business Class dinlenme salonlarında ise yolcular toz yeşil çayla servis edilen zengin içerikli tartaletin keyfini çıkarabilirler. Yolcular ayrıca Emirates’in benzersiz otantik dondurma arabalarından Emirates şefleri tarafından hazırlanan Matcha yeşil çaylı sınırlı üretim gurme dondurmaları tadabilecekler.

Singapur’da, yolcular Çin’e özgü nilüfer yaprağında tavuk sosisle buharda pişmiş pilavın tadına bakabilirler. Bu yemekteki yapışkan görünümlü pirinç, geleneklere göre aile bağlılığını simgeliyor. Diğer ana yemekler arasında yeşil kuşkonmazlı wok tavada kızartılmış karides de yer alıyor. Karides Kantonca’da kahkaha sesini yansıtan “Ha” kelimesiyle telaffuz ediliyor ve sembolik olarak yeni yılın mutluluk getirmesi için hazırlanıyor. Lezzetli tatlılardan biri olan mango boba çaylı ananaslı ters yüz kekteki ananas, Çin kültüründe şanslı meyvelerden biri olarak kabul ediliyor. Çinçe’nin Hokkien lehçesinde ananasın karşılığı olan “ong-lai” kelimesi “kısmetin açılması” anlamına geliyor.

Bangkok’taki Emirates dinlenme salonlarında ise, yolcular Çin’e özgü kerevizli zencefil soslu buharda pişirilmiş kırmızı levrek ve yanında Çin mantısı, Siew Mai karides ve Ha Kao karides ve tavuk çeşnisini tadabilirler.

Tüm Emirates yolcuları Emirates dinlenme salonlarından faydalanabilirler; First ve Business Class yolcuların yanı sıra Silver, Gold ve Platinum Skywards üyeleri de tüm dinlenme salonlarına ücretsiz olarak erişebilirler. Diğer yolcular 125 USD karşılığında bu deneyimi yaşayabilir ve uçuşlarından dört saat önceye kadar tesislerden faydalanabilirler.

Çin Yeni Yılı’nı kutlayan Emirates yolcuları uçuşlarda “Table for Six”, “Almost Love”, “Reunion Dinner”, “Love Can’t Be Said”, “Mozart from Space” ve “Man on the Edge” gibi İngilizce altyazı seçeneği de sunan 23 Mandarin ve 14 Kantonca filmin yer aldığı geniş bir seçkiyi keşfedebilir veya “Black Adam”, “Rogue Agent”, “Ticket to Paradise”, “The Woman King” ve “Elvis” gibi yeni gösterime giren filmler dahil Çince altyazı seçeneğine sahip 200’den fazla Hollywood filminin yer aldığı bir seçkinin keyfini çıkarabilirler. Yolcular ayrıca 122 Çince albüm ve çalma listesinin yer aldığı müzik kütüphanesine göz atabilirler. Tet Festivali olarak da bilinen Vietnam Yeni Yılı’nı kutlayanlar ise “The Old Man’s Dog”, “Saigon in the Rain”, “The Royale Bride”, “Camellia Sisters”, “Accidentally Dad” ve “The American Dream” gibi 6 Vietnamca filmlerden seçim yapabilirler.

Çin Yeni Yılı kutlamalarında iyi dileklerle birlikte, hediyeleşmek de önemli bir rol oynuyor. Emirates yolcuları EmiratesRED ile özel alışveriş kampanyalarından faydalanabilir ve Amouage, Givenchy, YSL, Roja parfüm, Versace, Cartier ve Hermes gibi markalarda diledikleri iki parfümü satın aldıklarında 15 USD’lık bir indirimden yararlanabilirler. Yolcular ayrıca Cerruti saatler, Benefit kozmetik ürünleri, Elizabeth Arden güzellik ürünleri, Clogau mücevherleri ve daha fazlasında aynı markadan iki ürün satın aldıklarında %15 daha az ödeyecekler.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Continue Reading