Enerjisa Üretim'den 125 Çiftçiye 5,5 Ton Yonca Tohumu Desteği

Yaşama saygı duyarak daha güzel bir gelecek için enerji üreten Enerjisa Üretim, Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile gerçekleştirilen protokol çerçevesinde Tufanbeyli’deki çiftçilere 5,5 ton yonca tohumu dağıtımı gerçekleştirdi.

Türkiye’nin öncü özel sektör elektrik üretim şirketi Enerjisa Üretim, Enerjisa Üretim Tufabeyli Santrali ve Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde kırsal, alanlardaki dezavantajlı alanları avantajlı duruma getirmek için sertifikalı yonca tohumu dağıtımı gerçekleştirdi. Yetiştirile yoncalar çiftçiler tarafından hayvanların beslenmesi için kullanılıyor. Üç yıldır devam eden proje kapsamında bu sene yüzde 20 çiftçi yüzde 80 Enerjisa Üretim’in katkı sağladığı 5,5 ton çok gözlü yonca tohumu toplamda 125 üreticiye ulaştırıldı. Dağıtılan çok gözlü, sertifikalı yonca tohumundan yaklaşık 1800 dönüm alanda yem bitkisi ve yonca üretimi yapılması planlanıyor. 

Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvanın Kuru Yem Talebi Karşılanıyor

Bu sene ekimi yapılan yonca ile yaklaşık 800 adet büyükbaş ve 4000 adet küçükbaş hayvanın bir kış sezonu kuru yem talebini karşılanacak. Enerjisa Üretim, Tufanbeyli’de üç yıldır sürdürdüğü yonca tohum desteği kapsamında toplam 265 üreticiye ulaştı ve yaklaşık 10 ton yonca tohumu desteği vermiş oldu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı