Connect with us

Sağlık

EYT İş Yükünü Sırtlayan SGK Çalışanları Haklarını İstiyor

Published

on

Türkiye genelinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanları 3 Şubat 2023 tarihinde başladıkları hak arayışlarına devam ediyor. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Antalya, Bursa, Manisa, Gaziantep, Trabzon, Muğla, Denizli, Aydın, Zonguldak ve çok sayıda ilde SGK çalışanları protestolar gerçekleştirdi. KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası’na bağlı SGK çalışanları alanlarda taleplerini dile getirdi. BES Genel Başkanı Bahadır Berdicioğlu, Ankara’da gerçekleştirilen eylemde, “Gittik gittik duvara dayandık. Bundan sonra varacağımız başka bir yer yok” diyerek, 6 Nisan’da da SGK Başkanlığı önünde tekrar haklı taleplerini dile getireceklerini söyledi. 

sgk izmir

sgk eylem

Berdicioğlu, “3 Şubat’tan beri alanlarda bütün iş yerlerinin önünde haklı taleplerimizi haykırıyoruz. 2012 yılında haksız hukuksuz yere kesilen ikramiyelerimizi yargının dur ödeyeceksin kararına rağmen ödemeyenleri bunu ödemeye çağırıyoruz. Açlık sınırında maaş alan SGK emekçilerinin ek ödeme puanına 100 puanlık artış istiyoruz. 3600 düzenlemesi yapıldı . İş yerlerinde gece gündüz demeden 3600 verilen ve diğer ek gösterge hesaplamalarını her şeyi yapıyor ancak kendileri yararlanamıyor. Talebimiz SGK emekçilerine de 3600 ek gösterge verilsin! Gittik gittik duvara dayandık. Bundan sonra varacağımız başka bir yer yok. 6 Nisan’da burada tekrar haklı taleplerimizi seslendireceğiz” diye konuştu. 

sgk trabzon

sgk eylem samsun

SGK Çalışanlarının Talepleri Neler?

Türkiye genelinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nda çalışanlarına EYT çalışmaları nedeniyle 3 ay süreyle fazla mesai ücreti ödeneceği açıklandı. Brüt 27 TL olan fazla mesai ücreti 51 TL’ye çıkartılarak aylık 2 bin 550 TL’ye kadar fazla mesai verileceği açıklandı. EYT iş yükü nedeniyle fazla mesai yapan SGK işçileri ‘artık yeter’ diyerek alanlara çıktı ve taleplerini dle getirdi, getiriyor. SGK emekçileri, 666 Sayılı KHK ile iptal edilen yılda iki kez aldıkları Anayasa Mahkemesi kararına rağmen ödenmeyen ikramiyelerinin geriye dönük ödenmesini, 3600 ek gösterge haklarını, ek ödeme puanının 100 puana çıkarılmasını, yol ücreti ve ücretsiz yemek istiyor. Talepleri karşılanana kadar alanlarda olacaklarını söylüyor. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Continue Reading