Gazeteci Nevşin Mengü’ye Gelen Sağlıkçı Mesajına Bakanlıktan Yanıt!

Gazeteci Nevşin Mengü kendisine bir sağlıkçı arkadaşından gelen maili resmi twitter hesabında paylaştı. Gelen mesajda, Sağlık Bakanlığı’nın kadroya geçiş işlemleri için sözleşmeli çalışanları 14-15 Mayıs tarihlerinde imza vermeleri için hastanelere çağırdığı bilgisi yer aldı. Mengü’nün paylaşımı sonrasında Sağlık Bakanlığı’ndan yanıt geldi. Gazeteci Mengü yanıtı kamuoyuyla paylaştı. Bakanlıktan gelen yanıtta, “Sözleşmeli personelin kadroya geçiş işlemleri 7433 sayılı Kanun doğrultusunda yapılmakta olup Kişilere 14’ünde tebliğ edin 15’inde başlayın gibi bir uygulamamız söz konusu değildir” cümleleri yer aldı. 

Gazeteci Yazar Nevşin Mengü’ye gelen sağlıkçı mesajında, “Sağlık bakanlığı kadroya geçiş tarihi için sözleşmeli arkadaşları 14 ve 15 mayıs pazar ve pazartesi günleri ıslak imza vermeleri için hastaneye çağırmış. Zaten 14 Mayıs günü seçim var ve hastanemizin özlük birimi pazar günü hafta sonu olması sebebi ile hizmet vermiyor. Bakanlık 15 Mayıs ile yalnızca 1 gün ile sınırlandırmış sözleşmeli arkadaşlarımızı. Arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu oy vermeye ailelerinin olduğu şehirlere gitmek için aylar öncesinden uçak bileti aldılar ve bu koşullarda ne yazık ki oy kullanmaya gidemeyecekler. Sağlıkçıların büyük çoğunluğu CHP’yi destekleyecek. AKP yönetimi bunu çok iyi bildiği için insanlar oy kullanmasın diye bu sabah böyle bir karar ile herkesin moralini bozdular. Rapor alırım diyen arkadaşlara özlük birimi kadroya geç geçersin emin misin diye geri bildirimde bulunulmuş. Ya böyle yüzlerce sağlık çalışanı var bu büyük haksızlık” cümleleri yer aldı. 

Sağlık Bakanlığı, “Böyle Bir Uygulama Yok” Cevabı Verdi

Mengü paylaşımının ardından Sağlık Bakanlığı’ndan yanıt geldiğini belirterek, “Sağlık Bakanlığından yanıt geldi. Böyle bir uygulamanın olmadığını bildiriyorlar” dedi ve gelen yanıtı paylaştı. Bakanlık cevabında şu cümleler yer aldı: “Sözleşmeli personelin kadroya geçiş işlemleri 7433 sayılı Kanun doğrultusunda yapılmakta olup Kişilere 14’ünde tebliğ edin 15’inde başlayın gibi bir uygulamamız söz konusu değildir. Kaldı ki 28 Nisan’dan bugüne kadar 21.756 kişinin kadroya geçiş nedeniyle ayrılış ve başlayış işlemleri tamamlanmıştır. Kişilerin 28 Nisan 2023 tarihinde kadroya geçiş işlemleri yapılmış olup istedikleri zaman tebliğ tebellüğ edebilirler, bu kişilerin önceki sosyal ve mali haklarından herhangi bir mahsuplaşma yapılmayacağından ve mali ve sosyal haklarına takip eden aybaşında hak kazanacakları (Ayın 15’i) Kanunda açıkça belirtildiğinden SGK giriş ve çıkış işlemleri sistem üzerinden otomatik yapılacaktır.” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)