Connect with us

Sağlık

Genel Sağlık-İş’ten “Doktor Dövebiliyoruz” Diyen Şahıs Hakkında Suç Duyurusu

Published

on

Youtube kanalı Mikrofondasın’da ‘Doktor Dövebiliyoruz’ açıklaması yapan şahıs hakkında bir suç duyurusu da Genel Sağlık -İş Genel Merkezi tarafından gerçekleştirildi. 

Genel Sağlık-İş Sendikası, 03.05.2023 tarihinde, ”Mikrofondasın” isimli Youtube kanalında yayımlanan ‘Seçim Anketi 18. Bölüm- Samsun 56’lar Part 2’ isimli sokak röportajı içerikli bir video içeriğinde bir şahsın, aynen alıntılandığı üzere “Bir 25 sene öncesini hatırlamazsınız siz. Benim eşim Devlet Hastanesinde çalışırken, Sigortada ben çocuğumu gösteriyordum. Birimiz  bir kuyrukta birimiz diğer kuyrukta. Doktor beni azarladı, ‘hadi yürü git fakültede uğraş’ dedi. Böyle bir muamele görüyorduk. Şu an biz doktor dövüyoruz. Şu an doktorları beğenmiyoruz doktor dövüyoruz. O rahatlıktayız. Daha bunun ötesi mötesi yok…” şeklinde açıklamada bulunan şahıs hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Uğur: “Sağlık Çalışanına Şiddetten Siyasi İktidar Sorumludur”

Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur açıklamasında şu cümlelere yer verdi: “Şahsın ilgili söylemleri, hâlihazırda sürekli şiddet riski altında bulunan sağlık çalışanlarına karşı işlenen suçları normalleştirici, kişileri bu suçları işlemeye tahrik edici ve bu suçların işlenmesinin memnuniyet duyulabilecek bir olgu olarak aksettirici nitelikte olduğu açıkça görülebilmektedir. Sendikamız Genel Sağlık-İş, ‘doktor dövebiliyoruz’ diyerek sağlık çalışanına şiddeti öven şahıs hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Şahsın ilgili söylemleri ile ilgili olarak söylemlerine uyan; Türk Ceza Kanunu’nun 214. Maddesinde düzenlenen ‘’Suç İşlemeye Tahrik Suçu’’, 215. Maddesinde düzenlenen ‘’ Suçu ve Suçluyu Övme Suçu’’ ve 217. Maddesinde düzenlenen ‘’Kanunlara Uymamaya Tahrik’’ suçları kapsamında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunularak; şahsın öncelikle tespit edilmesi ve söylemlerine uyan suçlar açısından cezalandırılması için kamu davası açılması talep edilmiştir.” Uğur, “Doktor dövmeyi bir hak zanneden bu zihniyetin, mevcut siyasi iktidarı överken kurduğu bu cümle tam da “Sağlık çalışanına şiddetten siyasi iktidar sorumludur” söylemimizin doğruluğunu kanıtlamaktadır. Siyasi iktidarın hâkim dili, bu cehalete doktor dövmeye hatta doktor öldürmeye varacak cesareti vermiştir. Cezasız kalan her şiddet bir yenisine zemin hazırlamaktadır. Bu ülkenin cehalete, karanlığa evrilmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Continue Reading