Global beyin avcısı Boyden ile yurt dışı pazarlara açılma fırsatı…

Dünyanın 45 ülkesinde 70 ofisiyle faaliyet gösteren Boyden Global, yatırımları ile Türkiye pazarında büyüyor

Küresel çapta stratejik bir pazar olan Türkiye’de yatırımlarını arttırarak sürdüreceklerini belirten Boyden CEO’su Chad Hesters, “Türkiye’nin merkezi konumu üzerinden uluslararası arenaya ve Azerbaycan başta olmak üzere tüm bölge ülkelerine hizmetlerimizi sunmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Boyden Türkiye Ülke Lideri Murat Ergene, “Boyden Global’in küresel sinerjisi ve yetenekleri ile Ergene Consulting’in yerel gücünü birleştiren işbirliğimiz, Türk yöneticilerini uluslararası arenaya ihraç etme ve Türkiye’ye yurt dışından yönetici yerleştirmedeki rolümüzü artıracak, yeni iş fırsatları sunacaktır” dedi.

Üst düzey yönetici seçme yerleştirme ve insan kaynakları danışmanlığı alanında 2009 yılından bu yana faaliyet gösteren Ergene Consulting, alanında dünyanın önde gelen liderlik ve yetenek danışmanlığı şirketi Boyden Global ile gerçekleştirilen işbirliği anlaşmasını duyurdu. Türkiye’de büyüme kararı alan ABD merkezli global beyin avcısı Boyden, dünyanın en köklü ve ilk 10 üst düzey yönetici seçme şirketinden biri olarak 45 ülkede 70 ofisi ile faaliyet gösteriyor. 

Boyden’in küresel ağı ve gücü ile Ergene’nin yerel gücünün birleştiği işbirliği ile üst düzey yönetici yerleştirme, bağımsız yönetim kurulu üyesi seçme ve liderlik gelişimi hizmetleri bundan böyle şirketin Türkiye yeni temsilcisi Boyden Türkiye çatısı altında yürütülecek. Ergene Consulting ise insan kaynakları hizmetlerine odaklı yoluna mevcut yapısı ile büyüyerek devam edecek.  

Boyden Türkiye, işbirliği doğrultusunda doğru adaylara ulaşmak için 45 ülkedeki yönetici adaylarına ulaşabilecek ve veri tabanından yararlanabilecek. Bağımsız yönetim kurulu üyesi yerleştirme projeleri ve özellikle şirketlerin tepe yönetimleri için uygulanan liderlik gelişim projeleri ile gerek Avrupa gerekse Amerika’da çok yaygın olan proje bazlı yönetici seçme uygulamaları da bu kapsamda yürütülecek. 

CEO Chad Hesters Türk iş dünyası ile buluştu 

İşbirliğinin duyurusu Boyden Global Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Chad Hesters’in katılımı ile Ulus 29’da gerçekleştirildi. Boyden Türkiye Ülke Lideri Murat Ergene ve Yönetici Ortağı İbrahim Paksoy’un ev sahipliğinde düzenlenen iki ayrı etkinlikte Chad Hesters, ekonomi basını ve Türkiye’nin önde gelen iş insanları ile buluştu. 

CEO Chad Hesters ekonomi basını ile buluşmasında Türkiye’nin Boyden Global için küresel çapta stratejik bir pazar olduğunu ve Türkiye’ye yatırımlarını arttırarak sürdüreceklerini söyledi. Dünya ekonomisinin dalgalandığı bir dönemde Türkiye’de büyüme kararının, ülkenin ekonomisine ve yetenek kaynağına duydukları güvenin sonucu olduğunu belirten Hesters, “Türkiye’de küresel operasyonlarımızla desteklenen seçkin bir ekiple iş dünyasına hizmet vermeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Görevimiz, yarının liderleri ile bugünün organizasyonlarını dönüştürmektir” dedi.

“Büyük şirketleri büyük liderlerle buluşturuyoruz.”

Chad Hesters, yerelleştirilmiş bir yaklaşımı küresel yeteneklerle birleştirerek; üst düzey yönetici yerleştirme ve liderlik gelişimi çözümleri ile büyük şirketleri büyük liderlerle buluşturduklarını belirtti. Hesters, konuşmasını şöyle sürdürdü: “75 yılı aşkın süredir dünya çapında liderlik yeteneğini optimize ediyor;  özen, güven ve değeri uzun vadeli başarının temel taşları olarak görüyoruz. Küresel çapta stratejik bir pazar olan Türkiye’de yatırımlarımızı arttırarak sürdüreceğiz. Türkiye’nin merkezi konumu üzerinden uçtan uca uluslararası arenaya ve Azerbaycan başta olmak üzere bölge ülkelerine hizmetlerimizi sunmak için heyecanlıyız.”

“Krizleri iyi yönetmeleri Türk yöneticileri her platformda değerli kılıyor.”

Küresel pazarda rekabet arttıkça yetenekli yöneticilere talebin arttığını vurgulayan Chad Hesters, perakendeden hava taşımacılığına, içecekten akaryakıta, bilişimden lojistiğe kadar uluslararası arenada Türk yöneticilerinin birçok sektörde başarı ile şirketlerine liderlik ettiklerini söyledi. Chad Hesters, “Çünkü Türk yöneticiler küresel bir yapıda çalışmaya istekli oluyor. Mobil hareket edebiliyor ve esnekler. Krizleri iyi yönetmeleri de onları uluslararası her platformda değerli kılıyor” şeklinde konuştu. 

Murat Ergene: “Yönetici ihraç etme rolümüz artacak.” 

Boyden Türkiye Ülke Lideri Murat Ergene de konuşmasında, “Boyden Global CEO’su Chad Hesters’a ve Boyden yönetim kuruluna Türkiye’ye ve bizlere duydukları güven için teşekkür ediyorum. Bu birleşmenin yaratacağı sinerji ile Boyden’in iş dünyası için referans adres olacağına gönülden inanıyorum” dedi. 

Hızlı tüketim, telekomünikasyon, finans-bankacılık, teknoloji, sanayi, sağlık, enerji ve inşaat-gayrimenkul başta olmak üzere diğer pek çok sektöre hizmet vereceklerini vurgulayan Murat Ergene, “İşbirliğimiz Türk yöneticilerini uluslararası arenaya ihraç etme ve Türkiye’ye yurt dışından yönetici yerleştirmedeki rolümüzü artıracak ve yeni iş fırsatları sunacaktır” şeklinde konuştu.

Türk şirketlerinin globalleşme hamlesi hız kazandı

10 yıldır hız kazanan Türk şirketlerinin globalleşme hamlesine dikkati çeken Murat Ergene, konuşmasına devamla, “halen onlarca Türk şirketi, doğrudan ya da satın alma yoluyla yatırım alternatiflerini küresel çapta aktif olarak değerlendiriyor” dedi. Ergene, Türk şirketlerinin yurt dışı yatırımlarındaki artışı, Ticaret Bakanlığı’nın geçtiğimiz yıl Haziran ayında yayınladığı ‘Yurt Dışı Yatırım Anketi’ verileri ile açıkladı. Buna göre, Türkiye’de yerleşik gerçek ve tüzel kişilerin 126 ülkede yaptıkları yatırımların sermaye pozisyonları 2021 yılı sonu itibarıyla 46,5 milyar dolara ulaştı. 

Özel sermaye şirketlerinin Türkiye yatırımları arttı 

Son yıllarda özel sermaye şirketlerinin de Türkiye’deki yatırımlarında ciddi bir artış gözlendiğine işaret eden Ergene’nin verdiği bilgiye göre, 2022 yılında ülkemizde 400’ün üzerinde şirket birleşme/satın alma işlemi gerçekleşti.  Bir önceki yıla göre yüzde 8 oranında artan bu işlem hacmi, yaklaşık 11 milyar dolarlık bir değere ulaştı. Murat Ergene, “tabii pazarda rekabet arttıkça, beraberinde yetenekli yöneticilerin önemi ve talebi de artıyor. Boyden Türkiye olarak çıktığımız bu yeni yolda, küresel ekonomiye entegrasyon süreçlerinde bize ihtiyaç duyan tüm şirketlerimizin ve yöneticilerimizin yanında olmaya ve onları desteklemeye gayret edeceğiz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı