Connect with us

Spor

Grubunu lider ÇBK Mersin ilk Anadolu takımı

Published

on

Grubunu lider ÇBK Mersin ilk Anadolu takımı
Çukurova Basketbol Kulübü(ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi kadın basketbol takımı Euroleague Women 14. Hafta maçında Belçika’nın Kangderdes Basket Mechelen takımını 69 – 62’lik skorla mağlup etti. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi bu sonuçla grubunu lider tamamladı ve Euroleague Women’da gruptan lider çıkma başarısı gösteren ilk Anadolu takımı oldu. Maçı salondan izleyerek takıma destek veren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bu başarıyı depremde hayatını kaybeden milli basketbolcumuz Nilay Aydoğan ve tüm yurttaşlarımıza armağan ediyoruz.” dedi.
Bu sezon Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanan Çukurova Basketbol Kulübü(ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, kadın basketbolunun kulüpler bazındaki en büyük kupası olan Euroleague Women şampiyonluğuna doğru emin adımlarla ilerliyor. Geçtiğimiz sezon kupayı kazanan Sopron Basket ile Famila Schio ve Avenida gibi Avrupa basketbolunun güçlü takımlarıyla aynı grupta mücadele eden Mersin temsilcisi grubunu lider tamamlayarak kupanın en büyük favorilerinden biri olduğunu bir kez daha gösterdi.
Nilay Aydoğan ve depremde hayatını kaybedenler unutulmadı
ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, gruptaki son maçında Belçika temsilcisi Kangderdes Basket Mechelen ile Servet Tazegül Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Turuncu- Lacivertliler, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde yaşamını yitiren milli basketbolcu Nilay Aydoğan’ın isminin yazılı olduğu 46 numaralı siyah formayla maç öncesi ısınma antrenmanına çıktı. Deprem bölgesindeki yurttaşlara tırlarla ihtiyaç malzemesi gönderen ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, maça “Geçmiş olsun Türkiye, yaraları birlikte sarıyoruz” pankartıyla çıktı. Maçta Türkiye’yi yasan boğan depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.Mersinlilerin büyük desteğiyle rakibini 69 – 62’lik skorla mağlup eden ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi grubu lider tamamlayarak, dörtlü finaller öncesinde önemli bir avantaj yakaladı.
“Bu zorlu süreçte bizleri gururlandıran takımımızı tebrik ediyorum.”
Maç sonu açıklamalarda bulunan Başkan Abdullah Özyiğit, “Öncelikle depremde yaşamını yitiren milli basketbolcumuz Nilay Aydoğan ve tüm yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Acımız büyük, ülke olarak çok zor günler geçiriyoruz. Ülkemizi Avrupa’da temsil eden ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi kadın basketbol takımımızın bugün imza attığı büyük başarıyı Nilay Aydoğan ve tüm yurttaşlarımıza armağan ediyoruz. İçerisinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte bizleri gururlandıran takımımızı tebrik ediyorum.” dedi.

Continue Reading