Connect with us

Sağlık

Hatay İl Sağlık Müdürü Hambolat Milletvekili Adaylığı İçin İstifa Etti İddiası

Published

on

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 10 ilde yaşanan yıkım ve can kayıplarının yaraları henüz daha sarılmamışken, Hatay’dan bir istifa haberi geldi. Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat’ın 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde milletvekili olabilmek amacıyla görevinden istifa ettiği iddia ediliyor. Bilim Sağlık Haber Ajansı’nın, Hatay İl Sağlık Müdürü Hambolat’a istifası ve aday adaylığı konusundaki iddialara ilişkin açıklama almak üzere gerçekleştirdiği aramalar cevapsız kaldı.

hatay il sağlık müdürü

Kahramanmaraş depremlerinde büyük yıkım ve can kaybının yaşandığı iller arasında ilk sıralarda yer alan, binlerce insanın hayatını kaybettiği, depreme dayanıksız olmasına rağmen kullanılmaya devam eden hastanelerin yıkıldığı, yüzlerce sağlık çalışanın ve hastanın enkaz altında hayatını kaybettiği kent Hatay’ın,  İl Sağlık Müdürü Hambolat’ın milletvekilliği aday adaylığı için istifa ettiği iddiaları kamuoyunda ve sosyal medyada tepkilere neden oldu. Hatay’da depremde eski devlet hastanesinin yıkımında 72, Hatay Eğitim Araştırma ile Defne hastaneleri ve yoğun bakımlarda dahil olmak üzere 100’ü aşkın vatandaş hayatını kaybetti.  

Bu İlk İstifa Değil!

İl Sağlık Müdürü Hambolat’ın 2015 ve 2018 yıllarında da yine milletvekilliği aday adaylığı için istifa ettiği öğrenildi. Hatay’da geçen günlerde bir istifa da Vali Rahmi Doğan tarafından gerçekleşmişti. Vali Doğan da Ak Parti’den milletvekili aday adayı olmak için istifa etmişti. İl Sağlık Müdürü Hambolat’ın milletvekili adaylığı için mi istifa ettiği konusundaki sessizliğini ne zaman bozacağı merak ediliyor. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Continue Reading