İktidarlardan Bağımsız Mücadelemize Devam Ediyoruz!

Türkiye’de, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nin ikinci tura kalmasının kesinleşmesinin ardından bir sessizlik havası hüküm sürdü. Sağlık profesyonelleri arasında seçimin ikinci tura kalmasının ilanından sonra ilk açıklama Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Merkez Konseyi tarafından gerçekleştirildi. SES seçim sonucuna yönelik, “Bir değişim isteği görülmüştür” değerlendirmesi yaparak, “SES, seçim öncesinde iktidarlar değişse de mücadeleden vazgeçmeyen ve umudu büyüten sendikadır demiştik.  Şimdi de seçimlerden önce durduğumuz yerdeyiz. İktidarlara yaslanmadan fiili ve meşru mücadele geleneğimizi devam ettireceğiz” açıklamasında bulundu. 

SES, 14 Mayıs Seçimleri’nin ardından resmi değerlendirme yapan ilk sağlık sendikası oldu. Açıklamada, “Ülkemiz uzunca bir süredir yaşatılan kutuplaştırma siyaseti ve baskı ortamında 14 Mayıs 2023 tarihinde genel seçimlere gitti. Böylesine bir siyasal atmosfer içinde; yaşanan ekonomik kriz, COVID-19 pandemisi, doğal bir olay olan depremin afete dönüşmesi görünmez kılındı. Milliyetçi histeri, inançsal farklılıklar öne çıkarıldı. TBMM vekil aritmetiğinin netleştiği bir seçim olsa da Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalmıştır. Bu seçimde gördüğümüz sonuçlardan biri değişim isteği olmuştur. Bir diğeri de yoksullaşan halkın ve emeğin taleplerinin güçlü bir şekilde örgütlenmesine, savunulmasına olan ihtiyacı açığa çıkarmıştır” cümleleri yer aldı. 

Mücadeleye Devam Vurgusu

SES açıklamasında; seçimlerden önce sağlık işkolunda; “SES, iktidarlar değişse de mücadeleden vazgeçmeyen ve umudu büyüten sendikadır demiştik. Şimdi de seçimlerden önce durduğumuz yerdeyiz. İktidarlara yaslanmadan fiili ve meşru mücadele geleneğimizi devam ettireceğiz. İşkolu emekçileri başta olmak üzere ücreti ile geçinenlerin yaşam standartlarının yoksulluk sınırı üzerine çıkması için mücadeleye devam edeceğiz. Emek ve demokrasi mücadelesinin ayrılmaz bir bütün olduğundan hareketle emeğin özgürleştiği demokratik bir ülke inşa etme mücadelemize daha sıkı sıkıya sarılacağız” cümlelerine yer verdi. Açıklamada, “Kurulduğumuz günden beri iktidarda kim olursa olsun mücadeleden bir adım geri atmadan umudu yeşertmeye ve büyütmeye çalıştık. Bundan sonrada aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Umudu büyütmek ve paylaşmak dileğiyle üyelerimize, işkolu emekçilerine, emek ve demokrasi güçlerine yeni dönemde başarılar diliyoruz” cümleleri yer aldı. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)