Connect with us

Kültür Sanat

İlber Ortaylı, Gaziemir’de büyük zaferi anlatacak

Gaziemir Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100.

Published

on

Gaziemir Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı kutlamaları kapsamında düzenleyeceği “Zafere giden yol” paneline Prof. Dr. İlber Ortaylı konuşmacı olarak katılacak.

 
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı Gaziemir Belediyesi’nin düzenleyeceği etkinliklerle, ilçede büyük bir coşkuyla kutlanacak. Kutlama etkinlikleri kapsamında “Zafere giden yol” paneli düzenlenecek. Büyük zaferin yıldönümünde düzenlenecek panele tarihçi, yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı konuşmacı olarak katılacak. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Hasan Mert’in yapacağı panelde İlber Ortaylı, zafere giden süreçte yaşananları anlatacak. Panel, 30 Ağustos Salı günü saat 21.00’de Festival Alanı’nda düzenlenecek.

Tüm yurttaşları kutlama programına davet eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Türk milleti, 100 yıl önce tarihte eşi ve benzeri görülmemiş direniş ve mücadele sonunda özgürlüğüne kavuştu. Büyük zaferimizin 100. yılını büyük bir coşkuyla ve gururla kutlayacağız. Prof. Dr. Hasan Mert’in moderatörlüğünde yapacağımız ‘Zafere giden yol’ panelinde tarihçi, yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, engin bilgileriyle tarihimize ışık tutacak. Gelin zaferimizin 100. gurur yılını büyük bir coşkuyla kutlayalım” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Continue Reading