Connect with us

Gündem

İngiltere Sınavsız Üniversite

Published

on

İngiltere Sınavsız Üniversite

 

İngiltere’de üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler, yurtdışında nasıl okunacağı ve okulların kabul şartları hakkında çeşitli araştırmalar yapmaktadırlar.  Yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilerin İngiltere’yi tercih etmesinin en önemli sebebi; dünyanın en köklü ve en saygın yüksek öğrenim kurumlarına ev sahipliği yapıyor olmasıdır. Aynı zamanda ingiltere sınavsız üniversite imkanı sunar. Bu özellikleri sayesinde İngiltere, her yıl dünyanın her yerinden gelen öğrencileri ağırlamakta ve eğitim görmesini sağlamaktadır.

İngiltere’de üniversite eğitimi ücretlidir. Bunun nedeni ise eğitimin zorunlu olmamasıdır. Eğitim ücretleri İngiltere ve Avrupa vatandaşlarına çok daha ekonomik olarak sunulmaktadır. Diğer ülkelerden gelenler için ise eğitim ücreti daha maliyetlidir. Eğitim ücretleri İngiltere para birimi üzerinden ödenmektedir.

Türkiye’de faaliyet gösteren euro star yurtdışı eğitim kurumu İngiltere’de eğitim ile alakalı her konuda öğrencilere yardım sağlamaktadır.

İngiltere’de Sınavsız Üniversite.

İngiltere’de üniversite eğitimi için sınava girmeye gerek yoktur. İngiltere’de hizmet veren üniversiteler lise eğitiminde elde edilen notların ortalamasına ve akademik performansa göre değerlendirme yapmaktadır. İngilizce dil yeterliliği için ise IELTS sınavı UKVI puan türünden en az 6.0 – 6.5 alınması gerekmektedir.

ingiltere sınavsız üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler, ülkemizde verilen eğitimin yeterli görülmemesi nedeni ile hemen üniversite eğitimine başlayamamaktadır. Aynı zamanda öğrencinin İngilizce seviyesinin de A düzeyde olması gerekmektedir. Tüm bu sebepler nedeni ile ülkemizden İngiltere’ye üniversite okumak için giden öğrenciler foundation olarak adlandırılan hazırlık dönemini okumak zorundadır. Öğrenciler bu dönemde eğitim almak istedikleri alana göre destekleyici dersler verilmektedir. Ayrıca dil seviyesi yeterli olmayan öğrenciler, dil hazırlık programına katılır.

Türkiye’de yabancı dilde eğitim sağlayan iyi bir liseden yüksek not ortalaması ile mezun olan öğrencilerin hazırlık okumadan üniversiteye başlamaları sağlanır.

ingiltere sınavsız üniversite eğitimi almanın pek çok aşaması bulunur. Başvuru yapılması, gerekli sınavlara hazırlanılması ve başarılı olunması, yabancı dil yeterlilik sınavı, foundation programı, niyet mektubu, referans mektubu, özgeçmiş, portfolyo ve mülakatlar ve sosyal sorumluluk projeleri bu aşamalar içerisinde yer almaktadır. Tüm bu aşamaların geçilmesinde oldukça kaliteli hizmet sunan euro strar yurtdışı eğitim kurumu öğrencilere yardımcı olmaktadır.

Eurostar Yurtdışı Eğitim Katip Mustafa Çelebi Mahallesi İstiklal Caddesi No: 49/5 (Mavi Han) Taksim – Beyoğlu / İstanbul Tel: 0(212) 244 66 00

 

Continue Reading