Connect with us

Sağlık

Kamu İşçilerine Yapılan Zam Artışını Memurlar Nasıl Karşıladı!

Published

on

Türkiye’de 14 Mayıs seçimlerine 4 gün kala kamuda çalışan 700 işçiye bugün yüzde 45’lik zam yapıldı. Memurlar kamu işçilerine yapılan zam karşısında sosyal medyada paylaşımlarda bulunarak tepkilerini gösterdi. Açlık sınırında maaş alan memur kesim, yoksulluk sınırın altında kalan maaşlarına zam taleplerini yineledi! 

Birleşik Kamu İşgörenleri Konfederasyonu’na bağlı olan Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, kamu işçilerine yapılan zam sonrası Bilim Sağlık Haber Ajansı’na (BSHA) yaptığı değerlendirmede memura temmuzu işaret eden AKP iktidarına seslendi, seçimden önce memur maaşlarına acil zam beklediklerini söyledi. En düşük memur maaşının 31 bin net olmasının şart olduğunu dile getiren Hamzaçebi, “Memur tarihin en itibarsızlaştırıldığı dönemi yaşıyor. 4 milyon memur aileleriyle 15 milyon kişi mağdur. Memur maaşıyla kira ödenmiyor. Seçimin kaderini memurlar belirleyecektir” açıklamasında bulundu. KESK ve HEP-SEN de kamu işçilerine zam haberi sonrasında resmi twitter hesaplarından açıklamalarda bulundu. KESK, kamu işçisi net maaşının 15 bin TL haberinin gerçeği yansıtmadığını, HEP-SEN de memurların seçim öncesinde mağdur edildiğini belirtti. 

bakan bilgin cumhurbaşkanı

Cumhurbaşkanı ve Çalışma Bakanı Temmuz’u İşaret Etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin memur zammı için temmuzu işaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da kamu işçilerine yapılan zam sonrası twitter üzerinden paylaşımda bulunarak, “Memurlarımız müsterih olsunlar, onların haklarını teslim etmek de bizim boynumuzun borcudur. Temmuz ayı için enflasyon farkı ve refah payı esasına dayanan hazırlıklarımız var. Bu konuda yılbaşında gerçekleştirdiğimiz çalışmaların devamını getireceğiz. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz, kimseyi gördüğünden geri koymayacağız, tam tersine hep daha ileriye taşıyacağız. Ülkemizin bugüne kadar tüm eksiklerini nasıl biz giderdiysek, inşallah bugünkü sıkıntıları çözmek de bize nasip olacak” dedi. 

alay hamzaçebi

Büro-İş Genel Başkanı Hamzaçebi: Seçimin Kaderini Memur Belirleyecek!

Kamu işçilerine yapılan zam sonrasında Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi BSHA’ya verdiği açıklamada, kamu işçilerine yapılan zammın hayırlı olmasını ancak memura zammın temmuza ertelenmesini kabul etmediklerini söyledi. Hamzaçebi, “Temmuz değil hemen zam istiyoruz. Yıllarca eğitim öğretim için emek vermiş olan memurlarımız açlık sınırında aldıkları maaşlarla, yoksulluk sınırının altında maaşlara mahkum edilmiştir. En düşük memur maaşının seçimlerden önce acilen net 31 bin TL yapılmasını talep ediyoruz. Cumhurbaşkanınının meclisi toplama yetkisi var. Bu zammın acilen yapılmasını bekliyoruz” dedi.

“Seçimden Önce Zam Bekliyoruz!”

Alay Hamzaçebi, seçim öncesi AKP iktidarına zam çağrısında bulundu, seçimin kaderini yoksulluğa mahkum edilen memurların belirleyeceğini hatırlattı. Hamzaçebi şunları söyledi: “En düşük memur maaşı 11 bin 300 TL’dir. İşçiler az alıyordu ama memurlar çok az alıyor. Yoksulluk sınırına mahkum edildik. 4 milyon memurun zam talebi ertelenemez. Memurun aldığı maaş ev kiralarını karşılamıyor. Seçim falan beklemek istemiyoruz. Memura hemen bir zam yapılmalıdır. Temmuzu bekleyecek halimiz kalmadı. Bir ileri iki geri geliyoruz. Hep geri geri gidiyoruz. Kamu işçilerine yapılan zam hayırlı olsun. İşçi kardeşlerimiz de alsın, ama memur çok az alıyor. Memura ek iş yasak, siyaset yasak ve sadakat isteniyor. Sadakatin karşılığı bu mudur? Zabıta, sosya güvenlik, adliye memuru, polis bütün işleri memurlar yapıyor. Kanunu koyuyorlar, uygulayıcısı memur. Memur hastanelerde aşağılanıyor, dövülüyor, öldürülüyor! Adliyelerde memurlar şiddet görüyor! Mobbingle karşılaşıyor. Görev başında şehit olan kim yine memur! Memur gerektiğinde canı pahasına çalışıyor. Sadakat istiyorsa vesin o zaman sadakatin karşılığını! Yoksulluk sınırı 31 bin, en düşük memur maaşı net 31 bin olmalıdır. Enflasyon zammını aylık TÜFE’ye göre değil ÜFE’ye göre istiyoruz. Cumhurbaşkanı yetkisini kullansın, meclisi toplasın, zammızı versin. 4 milyon memur zam bekliyor, aileleriyle birlikte 15 milyon kişi demektir. Milyonlarca memur şu anda bugün kan ağlıyor, isyan ediyor. Seçimin kaderini biz belirleyeceğiz. Memur tarihte hiç bu kadar mağduriyet yaşamamıştır. Tarihinin en büyük itibarsız dönemini yaşamaktadır” dedi. 

kesk

 

KESK: En Düşük Kamu İşçisi Maaşı 15 Bin Değil, 12 Bin 75’TL’dir

Türkiye’nin seçimlere doğru başlıca gündemi ekonomi! İktidar seçime dört gün kala 700 bin kamu işçisine yüzde 45 zam yaparak en düşük maaşın 15 bin lira olduğunu açıkladı. Açıklamaya ilk tepki Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu’ndan (KESK) geldi. KESK açıklamasında, “kamu işçilerine yüzde 45 zam yapıldığı, kamu işçisinin en düşük maaşının 15 bin TL’ye yükseltildiği haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Kamu işçisinin eline geçecek net ücret 12 nin 75 TL’dir” dedi. 

HEP-SEN: Devletin Memuru Yoksul Olamaz!

Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SENM) twitterdan yaptığı açıklamada, “Unutma, Ocak ayında memura yüzde 100 zam yapılmasını istemiştik. Her geçen gün enflasyona daha çok ezilen memurlarımıza Ocak ayında yüzde 30 zam alınarak ihanet edildi. Memurlarımızın maaşları neredeyse asgari ücret düzeyinde gerilemiştir. Devletin memuru yoksul olamaz. Sağlık çalışanları mutsuz. Milyonlarca memur seçim öncesi mağdur edilmiştir. Yoksulluk sınırının üzerinde maaş istiyoruz. Hak ettiğimiz açlık sınırı değil. En düşük işçi maaşı 15 bin TL oldu. Ayrıca yılda 4 prim ve bayram öncesi ikramiyeleri mevcuttu. En düşük memur maaşı ise 11 bin 200 civarlarında peki bunun böyle olmasının sebebi ne. Uzaklarda aramayın sebebi etkisiz sarı sendikadır” cümlelerini kurdu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

 

Continue Reading