Connect with us

Gündem

kosova üniversitesi eğitimi

Published

on

kosova üniversitesi eğitimi

 

 

Kosova Üniversitesi (UKK), eski Yugoslavya’nın en büyük ve en prestijli üniversitesidir. UKK, Kosova’daki iki büyük siyasi oluşum olan Sırbistan Cumhuriyeti ve Yugoslavya Federal Cumhuriyeti arasındaki anlaşmayla 1992 yılında kurulmuştur. Üniversite, bir ülkenin eğitime olan bağlılığının bir simgesidir ve mezunları aracılığıyla toplumu iyileştirmeye yardımcı olabilir. Sonuç olarak, üniversite eğitimi her ülkenin kalkınması için önemlidir.

 

UKK, İngilizce, Almanca, Sırpça, Rusça ve Yunanca dillerinin yanı sıra ekonomi, hukuk, bilgisayar bilimi, siyaset bilimi ve siyaset bilimi alanlarında lisans, yüksek lisans ve doktora programları sunmaktadır. bilim, tarih, coğrafya, ekoloji ve biyoloji. Her programın, öğrencilerin entelektüel kapasitelerini geliştirmek için tasarlanmış farklı gereksinimleri ve müfredatları vardır. Öğrenciler, lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra eğitimlerine UKK’da devam etmeyi veya Kosova’daki diğer 23 devlet üniversitesinden birine geçiş yapmayı seçebilirler. Geçerli bir pasaport veya kimlik kartı ibraz eden herkes UKK’ya ücretsiz kayıt yaptırabilir. Bazı kurslar yalnızca uluslararası öğrencilere açıktır; ayrıca yıllık bir uluslararası öğrenci kotası vardır.

 

UKK’den mezun olduktan sonra, her öğrencinin tam bir derece elde etmeden önce ek bir eğitim yılını tamamlaması ve ulusal bir sınavı geçmesi gerekir. Bu ‘tez’ olarak bilinir ve lisans eğitiminin son yılına benzer. Öğrenciler ayrıca tez önerisini tamamlamadan önce matematik, fizik ve kimya gibi konularda ek dersleri de tamamlamak zorundadır. Bu sınavlar isteğe bağlıdır ancak üniversite öğretim üyeleri tarafından şiddetle tavsiye edilir. Tüm bu sınavları geçtikten ve diğer şartları yerine getirdikten sonra öğrenciler derecelerini almaya hak kazanırlar. Bu noktada, seçtikleri meslekleri arkalarında uygun derecelerle sürdürmeye başlayabilirler.

 

Kosova Üniversitesi, öğrencilerini bilgisayar ve diğer elektronik cihazlar gibi modern araçlarla eğitir. Ancak yine de coğrafya gibi bazı dersler için kağıt ders kitaplarını kullanıyorlar. Üniversitede kullanılan tüm ders kitapları, okulun web sitesinde halka açıktır veya Kosova’nın başkenti Priştine çevresindeki kitapçılardan satın alınabilir. Öğrenciler ayrıca, UKK’nın yüksek standartlarını tanıyan dünya çapındaki üniversitelerden burs almaya hak kazanırlar. Sosyalleşme ve ders dışı öğrenim için ek fırsatlar sağlayan öğrenci kulüpleri de vardır.

 

UKK, yüksek kalibreli programları ve uluslararası standartları nedeniyle Kosova’nın en önde gelen üniversitelerinden biridir. Öğrenciler derecelerini tamamladıktan sonra – seçtikleri çalışma alanlarına bağlı olarak – birçok fırsata sahip olurlar ve isterlerse Avrupa’nın herhangi bir yerinde kariyer yapabilirler. Kosova Üniversitesi, çeşitli eğitim standartları aracılığıyla entelektüelliği teşvik eder ve eğitimlerini ilerletmek isteyen herkes bu prestijli kuruma başvurmayı düşünmelidir.

eurostar yurtdışı eğitim danışmanlığı : istiklal Caddesi No: 49 (Mavi Han) Kat:5 Taksim /     İstanbul    telefon : 0212 709 8 709

 

 

 

 

Continue Reading