Connect with us

Kültür Sanat

Lüleburgaz’da 23. Sünnet Şenliği başladı!

“Sünnet Şenliği’nde renkli görüntüler”   Lüleburgaz Belediyesi’nin 23 yıldır sürdürdüğü geleneksel Sünnet Şenliği sünnet alayıyla başladı.

Published

on

“Sünnet Şenliği’nde renkli görüntüler”

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin 23 yıldır sürdürdüğü geleneksel Sünnet Şenliği sünnet alayıyla başladı. Belediye binası önünde davullar zurnalar eşliğinde Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli ile oynayan çocuklar daha sonra kısa bir şehir turu yaptı. Çocuklar için akşam da kına gecesi ve düğün eğlencesi gerçekleştirilecek.

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin 23 yıldır sürdürdüğü ve kentte önemli bir gelenek haline gelen 23. Sünnet Şenliği büyük bir coşkuyla başladı. Sünnet olan 56 minik, aileleriyle birlikte Lüleburgaz Belediyesi Hizmet Binası önünden başlayan sünnet alayıyla davul ve zurnalar eşliğinde eğlendi.

 

Başkanla beraber oynadılar

Çocukları bu mutlu günlerinde Başkan Gerenli yalnız bırakmadı. Başkan Gerenli de çocuklarla birlikte davul ve zurna eşliğinde göbek attı. Belediye önündeki eğlencenin ardından çocuklara Lüleburgaz Belediyesi’ne ait otobüslerle şehir turu yaptırıldı. Kapalı Pazar Yeri ve Semt Merkezi’nde kısa bir oyun molası veren çocuklar için daha sonra Sokullu Mehmet Paşa Camii’nde mevlüt okutuldu.

 

Akşama düğün var!

Sünnet alayının ardından ise bu akşam Kapalı Pazar Yeri ve Semt Merkezi’nde çocuklar ve aileleri için kına gecesiyle düğün eğlencesi gerçekleştirilecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Continue Reading