Connect with us

Sağlık

Mide Botoksu Yaptıran Hastalar Hastanelik Oldu !

Published

on

İstanbul ve İzmir’de özel hastanelerde mide botoksu yaptıran hastalar hastanelik oldu. Skandal olayı Bakan Koca açıkladı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, İzmir ve İstanbul’da mide botoksu yaptıran hastaların yaşadıkları yan etki nedeniyle hastanelere kaldırıldığını duyurdu. Bakan Koca, endikasyon dışı malzeme ile mide botoksu yapan iki hastanenen faaleyitinin durdurulduğunu açıkladı.

Uygunsuz Ürünle Mide Botoksu Yapan Hastaneler Kapatıldı

Bakan Koca’nın açıklaması

Obezite tedavisi amacıyla mide botoksu yaptırdıktan sonra yan etki nedeniyle farklı hastanelere başvuran hastaların olduğu bildirilmiştir. Bunun üzerine İstanbul Sağlık Müdürlüğü ve İzmir Sağlık Müdürlüğünün ilgili birimlerince bu tedavinin uygulandığı merkezlere olağan dışı acil denetimler gerçekleştirilmiştir. Bu denetimlerde İstanbul’da faaliyette bulunan Özel GSM Gisbir Sağlık Merkezi Hastanesi ile İzmir’de faaliyette bulunan Özel Batı Anadolu Tıp Merkezinde bu hastalara müdahale edildiği tespit edilmiş ve tedavide kullanılan ürünlere el konarak incelemeye alınmıştır.

Mide Botoksu Ürünü Endikasyon Dışı Çıktı

Türkiye İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu tarafından yapılan değerlendirmede ilgili ürüne ait serinin ithalat onaylı olduğu ancak mide botoksu işleminde kullanılmasının endikasyon dışı olarak değerlerdirildiği bildirilmiştir.  Her iki sağlık kuruluşunun ilgili birimlerinin faaliyeti askıya alınmşı ve ilgililer hakkında soruşturma başlatılmıştır. Konu bakanlığımız tarafından titizlikle takip edilmektedir. Etkilenen hastalarımıza gerekli tedaviler uygulanmış olup takipleri yapılmaktadır. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Continue Reading