Connect with us

Magazin

Nurhayat Volkan’ın Mersin’den Avrupa’ya uzanan başarı öyküsü

Published

on

Uluslararası Asayiş muhabiri ve İnternational Hayat Haber Gazetesi imtiyaz sahibi, Gazeteci Nurhayat Volkan ile yapmış olduğumuz söyleşide, Mersin’den Almanya’ya uzanan Başarı öyküsünü, kaleme aldık.

Nurhayat Kimdir ?

Nurhayat, soğuk bir kış sabahının Aralık ayında, sıcacık bir kuzine sobasının başında, Toros dağlarının eteklerinde yer alan, Karacaoğlan, Dadaloğlu diyarlarından olan yiğitler ocağı ARSLANKÖY’de Dünya’ya gelmiştir.

Daha o minicik bir kız çocuğuyken, Anneannesi ve dedesi ona Kurt bakışlı Asena lakabı ile seslenmişlerdir. afacan, Meraklı, çok soru soran ve sorgulayan, İlkokul öğretmeninin; Bu çocuk gazeteci olacak dediği, sorularıyla öğretmenini ve ailesini sürekli hayrete düşüren, bir çocukluk hayatı olmuştur.

Babasının işi sebebiyle Mersin Merkeze taşınıp, ilk, orta ve lise tahsilinden sonra Kıbrıs’ta eğitim hayatını tamamlayıp, Asayiş muhabiri olarak, gazeteciliğe başlamıştır. Bir çok başarılı haberlere imza atmıştır.

Başarılarla dolu Hayatı, Ajanslar, birçok Tv ve Gazetelerle devam etti.

Mersin’de Show TV Akdeniz bölge temsilciliği, ardından birçok yerel gazeteler de haber ve köşe yazarlığı, daha sonra kendi Haber Ajansını kurarak Medya sektöründe yerini aldı.

2000’li yıllarda TBMM’de eski İç İşleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen’in yanında Mersin Basın temsilcisi olarak görev almıştır.

Mersin’de “HAYAT HABER AJANSI” nı kuran Nurhayat Volkan uzun süre ulusal ve yerel çapta haberler hazırlamıştır.

Daha sonra Almanya’ya yerleşen Nurhayat Volkan, orada eğitim ve iş hayatını devam ettirmiştir.

Yurtdışında Düsseldorf Gazeteciler Cemiyeti’nde üye ve yönetimde kısa bir süre görev almış olup, ardından İsviçre sınırına taşınmıştır.

Almanya’da, Türk haber gazetesi, Euro Türk’de dahil olmak üzere birçok Eyalet gazetelerine haberler hazırlamıştır.

Nurhayat Volkan; Avrupa Türk Basın Birliği üyesidir.

Son 5 yıldır Türkiye’ye daha sık gelen Nurhayat Volkan Uluslararası Asayiş muhabirliğini Türkiyede de devam ettirmektedir.

Türkiye’de yapmış olduğu haberlerle özellikle son zamanlarda başarısına daha çok başarı katmaya devam etmektedir.

Yıllarca Avrupa’da Türk Devletini layıkıyla temsil etmeye devam eden Nurhayat Volkan; Araştırmacı, doğruluğu, dürüstlüğü, güven duygusu veren, iyi niyet ve iş disiplini ile tanınmaktadır.

Asıl Kimliğini ve Türklüğünü asla kaybetmedi

Nurhayatın hedefleri, Türkiye’yi Ulusal çapta daha iyi temsil ederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin Avrupa’da ve Dünya’da daha iyi bir şekilde tanınmasına katkıda bulunmaktır.

Volkan; Devletçi ve 9 ışık ilkesini benimseyen tam bir Türk kızı ve Aslı Karamanoğullarından olan Atalarının izinden giden bir Asenadır.

Nurhayat Volkan tam bir Türkiye aşığı

“Cansa can, kansa kan, yeter ki sen, dalgalan”..

Türk Bayrağının, biz Asenalar ve yiğitlerimizin olduğu sürece, Türk topraklarında ve Dünyanın birçok yerinde dalgalanacağını vurgulamıştır.

Türkiye düşmanlarına mesajı ise;  “Oğuz Han’dan bugüne Kürşad’ dan Kül Tegin’e kağandan uç beğine tonyukuklar korkutlar, dirilecek BOZKURTLAR !!” olmuştur.