Connect with us

Sağlık

Öğretmene Şiddet Geleceğimizi Yok Etmektir!

Published

on

Öğretmene Şiddet Geleceğimizi Yok Etmektir!

Özlük haklarının iyileştirilmesini talep etmek için Ankara’da toplanan ve açıklama yapmak isteyen özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlere polis tarafından müdahale edilmesi, biber gazı sıkılması ve yaşanan arbede sonucunda sendika üyelerinin gözaltına alınması herkesi üzmüştür.

Unutulmamalıdır ki, öğretmenlerimize şiddet geleceğimizi yok etmektir. Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin gelecek güvencesi olan gençlerimizi yetiştiren öğretmenlerimizin başta maaşları olmak üzere sosyal hakları oldukça yetersizdir. Ülkemizde bugün yaşanan ağır enflasyon koşullarında gelirleri son derece düşük olan öğretmenlerimizin haklı istemlerini başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere tüm ilgililer dikkate almalıdır. Özel okullarda çalışan öğretmenler için taban ücret uygulaması tekrar başlatılmalıdır, öğretmenin maaşı tasarruf aracı yapılmamalıdır.

İfade ve örgütlenme özgürlüğü anayasal bir haktır. Özlük haklarının iyileştirilmesini talep eden öğretmenlerimize karşı yapılan tüm bu sert müdahaleler hukuksuzdur. Öğretmenlerimize karşı yapılan hak ihlallerinin ve öğretmenlerin kısıtlanan olanaklarının ülkemizi karanlık bir geleceğe doğru sürüklediği ortadadır.

Hayatlarını, Türkiye’nin dört bir köşesindeki çocuklarımızın eğitimine adayarak çok zorlu şartlar altında, yetersiz ücretlerle çalışan ve toplum için emek veren öğretmenlerimizin her zaman yanındayız!

Laik ve demokratik Cumhuriyetimizin geleceği için vazgeçilmez olan öğretmenlerimize zarar veren bu eylemlerin ve söylemlerin karşısında durmaya; eğitim için, çağdaş bir gelecek için çalışmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz. (BSHA)

Continue Reading