Onurcan Kaban kimdir, Nerelidir ?

18 Haziran 1997 tarihinde Bursa Gemlik’ te dünyaya geldi. Lise eğitiminde Celal Bayar Anadolu Lisesi’nde sayısal okudu.

 

2011 yılında yerel tiyatro ekiplerinde tiyatro oyunlarına başladı. Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Emin Gümüşkaya ve Belgin Bilgin’den tiyatro eğitimleri aldı. Bir süre tiyatro oyunculuğu yaptıktan sonra Tiyatro ve Yaratıcı Drama eğitmenliği eğitimleri aldı. 2016 yılında Aksaray Gençlik Merkezinde ilk tiyatro eğitmenliğini yaptı. Bu yıl içinde 5 tiyatro oyunu çıkardı.

2017 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığında Tiyatro ve Yaratıcı drama eğitmenliği yaptıktan sonra Aksaray Üniversitesi’nde Yaratıcı Drama topluluğunu kurdu. 2019 yılında başladığı Endüstri Mühendisliği bölümünden 2021 yılında mezun oldu.

2017 yılında başladığı kamera önü oyunculuk serüveninde ilk başrolünü 2019 yılında çekilen Sunna filmindeki Ahmad karakteri ile aldı. Zeynep Girgin’in yapımcılığını Ali Kaygısız’ın yönetmenliğini yaptığı 20 den fazla ödül alan projede en iyi karakter oyuncusu seçildi.

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra oyunculuk eğitimlerini devam ettirmek için İstanbul’a taşındı. Bu sene zarfında temel oyunculuk, kamera önü oyunculuk dersleri, diksiyon, şan, aksiyon, film analizi, senaryo ve karakter analizi, kariyer yönetimi, oyuncu psikolojisi, imaj, oyuncu koçluğu ve etkili sosyal medya kullanımı eğitimleri aldı.

24 Kare, 48 Film yapım şirketlerinde sinema tekniklerini öğrendikten sonra yapımcı/yönetmen Ali Kaygısız’ın yanında yapımcı asistanlığı yaptı. Yapımcı/senarist Bülent Doğan’dan senaryo yazma eğitimleri aldı. Birçok projede Oyuncu Koçluğu, Yapım Asistanlığı, Prodüksiyon Amirliği, Reji Koordinasyon gibi görevlerde çalıştı.

Deliler, Arka Sokaklar, Sunna, Vazgeçme, Hedefim Sensin, Yırtıcı, Çingene Kızı, Beşiktaş Reklam Filmi, Tek Yürek Ankaragücü gibi birçok filmde yer alan oyuncu şuanda Aşk Bağları adlı filmde Necati karakterini oynamakta.