Perakendede 5 girişime 4.5 milyon dolar yatırım

50’den fazla ülkeye yapay zekâ tabanlı görüntü tanıma teknolojileri ve perakende analitiği hizmetleri sunan REM People, aldığı yatırımla hedef büyüttü. Yapay zekâ temelli bir perakende teknoloji merkezine dönüşmeyi hedefleyen REM People, birlikte çalışabileceği 5 teknoloji girişimine 4.5 milyon dolarlık fon ayırdı

50’den fazla ülkeye yapay zekâ tabanlı görüntü tanıma teknolojileri ve perakende analitiği hizmetleri sunan REM People, yapay zekâ temelli bir perakende teknoloji merkezi olma hedefiyle büyüyor. REM People, bu hedefle bu yıl birlikte çalışabileceği 5 teknoloji girişimine 4.5 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor.

2015 yılında perakende ve teknoloji tecrübesine sahip tekno-girişimciler tarafından kurulan REM People, yıllar içinde gelişerek yapay zekâ destekli omni-kanal perakende analitiği ve 6 adımda satış verimliliği çözümleri sunan yeni nesil perakende analitiği şirketi haline geldi. Tamamen Türk mühendislerin geliştirdiği yazılımla alanında lider markalara hizmet veren REM People, global bir lider olmak için hedef büyüttü. REM People, aldığı yatırımdan sonra girişim ekosistemini destekleyecek bir planı hayata geçiriyor. Bu yıl yapay zekâ temelli bir perakende teknoloji merkezi olmayı hedefleyen şirket birlikte çalışabileceği 5 teknoloji girişimine 4.5 milyon dolar yatırım yapmak üzere fon ayırdı.

12 milyon dolar yatırım almıştı

İlk zamanlar perakendenin fiziksel dünyasına yönelik ölçümleme, teknoloji ve perakende analitiği hizmetleri sunduklarını belirten REM People’ın CEO’su Bülent Peker, ilerleyen yıllarda basılı mecralar ve dijital kanalları da kapsamına alarak faaliyet alanını genişlettiklerini söyledi. Bugün gelinen noktada REM People’ın yeni nesil bir perakende analitiği şirketi olarak çalıştığını vurgulayan Peker, söz konusu başarılarıyla global yatırımcıların da ilgisini çekerek bu yılın başında ABD merkezli yatırım şirketi Ethos Asset Management’tan 12 milyon dolarlık yatırım aldığını anlattı.

Perakendenin yeni teknoloji ‘hub’ı 

Dünyanın ve Türkiye’nin zor zamanlardan geçtiği bu dönemde 12 milyon dolarlık yatırım alan REM People, üç aşamadan oluşan ve ABD’li yatırımcısı Ethos Asset Management tarafından da desteklenen büyüme planına göre bir perakende teknoloji merkezine dönüşecek. Büyüme planımız doğrultusunda REM People, yapay zekâ temelli bütünleşik çözümler sunan bir merkez olacak. Bir taraftan kendi alanındaki global yayılımını, Ar-Ge ve yeni ürün çalışmalarını hızlandırırken diğer taraftan, birlikte tamamlayıcı çözümler sunabileceği bazı start-up ve teknoloji girişimlerine de yatırım yapacak. REM People CEO’su Bülent Peker, “Bu hedefle görüştüğümüz erken aşama teknoloji girişimlerinden 4 ya da 5’ine, 2023 yılı içerisinde yaklaşık 4.5 milyon dolar yatırım yapacağız. Böylece REM People 2035 vizyonu kapsamında büyüme planı adım adım devreye alınacak” dedi. 

Hedef 2030’da bölgesel liderlik

REM People 2015 yılında İstanbul’da başladığı yolculuğuna 2018 yılında Dubai (BAE), 2022 yılında ise Londra (BK) bölge ofislerini açarak devam etti. REM People’ın 2023 yılındaki ilk ve en önemli hedefi ise Singapur, ABD, Danimarka, Suudi Arabistan ve Nijerya’da bölge ofislerini devreye alarak hizmet coğrafyasını genişletmek olacak. 2027 yılının sonuna kadar ise 25 ülkede 28 bölge ofisiyle çalışmalarını sürdürecek. REM People, 2030 yılında Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi’nin en büyük ve lider perakende analitiği şirketi olacak. Türk mühendislerinin geliştirdiği yazılıma farklı kültürden çalışanları da dahil ederek hedefine emin adımlarla ilerleyecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı