POLMED ve HEP-SEN Ortaklığında ‘Ankara Zirvesi’ Gerçekleştirildi

Protez Ortez Lisans Mezunları Derneği (POLMED) ve Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN), 21 Mayıs’ta Ankara’da bir araya gelerek klinisyen, akademisyen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bir zirve toplantısı gerçekleştirdi. POLMED ve HEP-SEN Genel Başkanı Yunus Şimşek, Bilim Sağlık Haber Ajansı’na (BSHA) toplantı hakkında bilgi verdi. Şimşek, toplantının amacının Ankara’daki Protez Ortez bölümü öğrencileri ile tanışmak, dernek ve bakanlık ilişkileri hakkında bilgilendirme yapmak olduğunu ifade ederek, “Kurumsal işbirlikleri ile planlanan yenileşimci girişimler, atama süreçleri ve mesleki hak ve sorumluluklarla ilgili stratejik hedefler heyecan yarattı” dedi. 

Şimşek: “Umudun Adı Biziz, Biz Değiştireceğiz”

Toplantının genel amacına ilişkin açıklama yapan POLMED ve HEP-SEN Genel Başkanı Yunus Şimşek, “Temel amacımız, Ankara’daki Protez Ortez bölümü öğrencileri ile tanışmak, dernek ve bakanlık ilişkileri hakkında bilgilendirme yapmak ve fikir alışverişinde bulunmaktır. Kurumsal işbirlikleri ile planlanan yenileşimci girişimler, atama süreçleri ve mesleki hak ve sorumluluklarla ilgili stratejik hedefler heyecan yarattı. Geniş bir yelpazede değerlendirilen konular, mesleki örgütlenme bilincinin öğrenciler açısından da fark edilmesini sağladı. İşbirliği fikri ve örgütlenmeye iki kurum tarafından da gösterilen önem, öğrencilerin geleceğe yönelik umutlarını yeniden yeşertti. Zirve, konuşmacı ve katılımcıların yüksek etkileşimi ile öğrencilerin örgütsel mücadeleye gönüllü oldukları, ekiplerin kurulduğu bir organizasyona dönüştü” dedi. 

Geleceğe Yönelik İş Birlikleri Tanıtıldı

Ortotist Prostetist Pelin Yarbı’nın konuşmasıyla başlayan zirve programı, POLMED ve HEP-SEN Genel Başkanı Yunus Şimşek’in açılış konuşması ve POLMED Genel Başkan Yardımcısı Sena Ezirmik’in sunumuyla devam etti. POLMED’in kısa hikayesinin, yapılan faaliyetlerin ve stratejik hedeflerin anlatıldığı toplantıda, protez ortez hizmetlerinin mevcut durumu, geleceği, mesleğe ilişkin yasal düzenlemeler ve örgütlenme izni gibi konular yer aldı. HEP-SEN bünyesinde yeni kurulan Protez Ortez Meslek Komisyonu kapsamında geleceğe yönelik iş birliklerinin tanıtıldığı zirvede, HEP-SEN Başdanışmanı Öğr. Gör. Canberk Akdeniz ‘Liderlik ve Değişim’, HEP-SEN Kurucu Üyesi ve Danışma Kurulu Üyesi Arş. Gör. İbrahim Kavaslar ise, ‘Öğrenci Örgütlenmesi’ konularında söz aldı. HEP-SEN Protez Ortez Meslek Komisyonu Başkanlığına getirilen Hakim Baştuğ’un Kamuda Protez Ortez Hizmetleri başlıklı konuşması da ilgi çekti. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)