Connect with us

Gündem

Protan Turkey’de Kaliteye Uygun Fiyatlarla Erişebilirsiniz

Published

on

Protan Turkey’de Kaliteye Uygun Fiyatlarla Erişebilirsiniz

 

Sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Protan dünya standartlarında uluslararası bir tedarikçidir. 1972 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Protan membran üretimi ve çatı kaplama sistemlerine ek olarak en kaliteli çatı kaplama ve membran tedarikçi olarak hizmet vermektedir. Protan yenilikçi ve modern fabrikalarında çevre dostu tek çatı kaplama malzemelerini üretir. Tüm ürünlerin üretim aşaması Protan’ın yüksek kalite standartlarını sağlama konusundaki benzersiz hassasiyeti temelinde gerçekleştirilir.

 

Protan ürünlerinin kalitesi dünya standartlarında tescillenmiştir. Dünya genelinde pek çok büyük ölçekli sanayi yapısında, tünellerde, yeşil çatı projelerinde ve binlerce farklı projede Protan ürünlerinin kullanımı tercih edilmektedir. Norveç merkezli bir endüstri grubu olan Protan sentetik membran teknolojilerinde dünya lideri olarak anılmaktadır. Uzun yıllara dayanan sektörel deneyimi ile ön plana çıkan Protan Türkiye içinde bulunan modern ve yeni yatırımlarıyla yenilikçi ve tüm iklim koşullarına uygun çözümler sağlayan çatı membranları, tünel membranları, teknik tekstil ürünleri, temel, çatı sistemleri, tünel ve maden havalandırma sistemleri geliştirmekte, tedarik etmekte ve küresel pazarların ihtiyaçlarını en etkili çözümlerle karşılamaktadır.

 

Yalıtım Uygulamasının Başarısı Membranın Performansına Bağlı

 

Çatı kaplama ve diğer yalıtım uygulamalarının en önemli unsurlarından biri membran olarak adlandırılan yalıtım malzemesidir. Çatı, temel ve su izolasyon uygulamalarının başarılı bir şekilde yapılabilmesi için kullanım alanına ve amacına uygun özelliklerde aynı zamanda kaliteli membran ürünlerinin kullanılması gerekir.

 

TPO membran, yalıtım uygulamalarında en çok kullanılan yalıtım malzemelerinden biridir. TPO membran termoplastik poliolefin esaslı bir karışım olarak yapısal özellikleri gereği bitki köklerine, güneş ışınlarına, üst düzeydeki aşınma, delinme, yırtılmalara ve atmosfer koşullarına karşı dirençlidir. Oldukça yüksek performanslı bir yalıtım ürünü olan TPO membran ürünleri uzun hizmet ömrü nedeniyle son derece avantajlıdır.

 

TPO membran sıcak hava kaynaklarıyla dikiş yapılarak uygulanabilir. Sağladığı avantajlar nedeniyle TPO membranların çatı izolasyon ve su izolasyon sektöründeki büyüme potansiyeli son derece dikkat çekicidir. TPO membran kullanımı sıklıkla tercih edildikçe pazar payı da hızlı bir şekilde artmaktadır. Farklı yalıtım uygulamalarında TPO membranların kullanımının sıklıkla tercih edilmesi aynı zamanda uzun süreli dayanıklılık özelliğine de bağlı bulunmaktadır.

 

TPO membran ısı kaynağı kullanılarak kolayca birleştirilebilir. Mekanik sabitleme özelliği nedeniyle hem beton hem hafif metal çatılarda serbest serme yöntemiyle kullanılabilir. TPO membran geniş rulo ebatlarına sahip olarak üretilir. Bu hızlı ve ekonomik bir şekilde uygulanmasına imkan verir. Donatı malzemeleri nedeniyle yüksek boyutsal kararlılığa ve yüksek yırtılma direncine sahip olan TPO membranın yüksek yansıtıcılık özelliği de vardır. Bu sayede yapıların enerji sarfiyatının azaltılmasında kritik bir rol üstlenir.

 

Protan Turkey TPO membran ürünlerini kullanıcılarının yalıtım uygulamalarındaki ihtiyaçlarını üst düzeyde karşılama ve maksimum performans elde etme amacıyla en kaliteli ham maddeleri ve en son teknolojiyi kullanarak titizlikle üretir. TPO membran ürünlerinin kimyasal analizinde toksik ham madde bulunmaz. Bu sayede kaynaklanma sırasında duman salınımına da neden olmazlar. Buna ek olarak TPO membran ürünlerinin çatıdaki yaşlanma ömrü boyunca da salınıma neden olmadığı bilinir. Bu yüzden TPO membran doğa ve çevre dostu yalıtım malzemeleri arasında ilk sırada gelir.

 

TPO membranların en sık kullanıldığı alanlar arasında hazır paneller, betonarme teras çatılar, hafif metal çatılar ile bahçe ve otopark terasları saymak mümkündür. Bunların yanı sıra TPO membranların içme suyu tanklarında, bodrum ve tünel gibi yer altı yapılarında, farklı çatı uygulama tekniklerinde de kullanımı da söz konusu olmaktadır.

 

TPO membranlar son derece geniş kullanım alanına sahip izolasyon malzemelerinden biridir. Aşınmaya karşı dayanıklılığı ile ön plana çıkan TPO membran ürünleri ani ve yüksek ısı değişikliklerinde de boyutsal stabilitesini koruma özelliğine sahiptir. Özel olarak tasarlanan bir hammaddeden üretilirler ve hiçbir katkı maddesi içermezler. Bu aynı zamanda yapısal özelliklerini kaybetmemelerinin de nedenidir. TPO membran ürünlerinin içeriğinde plastifiyan ve klorür bulunmaz. Bu yüzden doğa dostu bir yalıtım malzemesidir. TPO membran ürünleri betonun yapısal bütünlüğünün sudan dolayı tehlikeye girmesinin önlemek için beton kaplama gibi farklı uygulamalarda da kullanılması söz konusu olabilir. Korozyonun önemli olduğu suya batırılmış ürünlerde de TPO membran kullanılabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading