QNB Finansinvest TAİDER ile düzenlediği Aile Buluşmaları etkinliğinde sermaye piyasalarını ve halka arz süreçlerini ele aldı

Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER)’in Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi’nin ana sponsoru olan QNB Finansinvest, 2 Mayıs Salı günü Cumhuriyet’in 100. yılında sermaye piyasalarını ve halka arz süreçlerini ele alan bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte aile şirketi yöneticilerine halka arz karar aşamasından halka arz sonrası desteğe kadar uçtan uca tüm süreçler hakkında detaylı bilgi verildi.

2022 yılında gerçekleştirdiği 4 halka arz ve 2023 yılı Mayıs ayı itibarıyla gerçekleştirdiği 2 halka arz ile toplamda 6,9 milyar TL büyüklüğünde 6 halka arza imza atan QNB Finansinvest, Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER)’in Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi’nin ana sponsoru olarak aile şirketi yöneticilerine; aile şirketlerinin kurumsallaşması, devamlılığı, halka arzı, yeni yatırım araçları ve sermaye piyasaları konularında son gelişmeler ve trendler hakkında detaylı sunumlar yaptı. QNB Finansinvest Genel Müdürü Pamir Karagöz’ün açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, QNB Finansinvest Araştırma Grup Müdürü Can Alagöz, seçim öncesi yatırım dünyasına dair ipuçlarını paylaşırken, QNB Finansinvest Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı İpek Hekimoğlu ise alternatif finansman kaynağı olarak halka arz süreçleri hakkında bilgi verdi.

Halka arzların, firmaların yatırım harcamaları ve işletme sermayesi gibi çeşitli finansman ihtiyaçlarında önemli bir alternatif olduğunu vurgulayan QNB Finansinvest Genel Müdürü Pamir Karagöz, dünya genelinde artan enflasyon, izlenen faiz politikaları, yaşanan jeopolitik gelişmeler, pandemi, finansal piyasalar ve bankacılık sektörünün değişmesine, diğer bir deyişle kartların yeniden dağıtılmasına neden olduğunu belirtti. Bu dönemde ülkelerin ve şirketlerin her zamankinden daha fazla yatırım yapmaya ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken ve şirketlerin finansmana erişim koşullarının önem kazandığını, kısa ve orta vadede finansmana erişim koşullarının ideal seviyelerde olmayabileceğini ifade eden Karagöz, “Bu noktada sermaye piyasaları önemli bir görev üstleniyor. Pandemi öncesinde 1 milyon seviyelerinde seyreden bireysel yatırımcı sayısı, şu an yaklaşık 5 milyon seviyelerine ulaştı ve yeni firmaların Borsa İstanbul’da işlem görmesiyle hisse senedi yatırımcılarının farklı yatırım temalarını değerlendirebilmesi önemli bir rol oynuyor” dedi. Karagöz, halka arzların, firmaların yatırım harcamaları ve işletme sermayesi gibi çeşitli finansman ihtiyaçlarında önemli bir alternatif olduğunu vurgularken; QNB Finansinvest olarak, sektörü, bireysel ve kurumsal yatırımcıları ürün ve hizmetleriyle desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Olten açılış konuşmasında “TAİDER olarak, aile işletmelerini ilgilendiren en önemli konularda 2012 yılından beri etkinlikler düzenliyoruz ve aile işletmelerimizin bu konulardaki gelişimlerini mutlulukla izliyoruz. TAİDER 11. yılına girerken aile işletmelerinin büyümeleri, kurumsallaşmaları, sürdürülebilir büyümenin şartlarından olan şeffaflaşma, profesyonelleşme gibi konuları da ön plana çıkarıyor. Kurumsal yönetimin gelişmesi ile şirketlerin ömrü uzarken, halka arz gibi önemli finansman yöntemleri de aile işletmelerinin tanınması, globalleşmesi ve sürdürülebilir olması açısından önem taşıyor. Bu sürecin hem şirkete hem de aileye etkilerini daha fikir halindeyken öğrenmek, aileler ve şirketleri için büyük fayda sağlıyor. Bu kapsamda da QNB Finansinvest ile gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde aile şirketi yöneticilerine yön göstermek üzere bir araya geldik” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı