Red Bull Dance Your Style Türkiye Finali’nde yarışmacı olacak ilk isimler belli oldu

Hip hop, popping, house dahil neredeyse tüm sokak dansı türlerini bünyesinde barındıran dans yarışması Red Bull Dance Your Style, dansın en iyilerini belirlemek için geri döndü. Elemeler tüm hızıyla devam ederken, 10 Eylül’de Ankara’da gerçekleşecek Red Bull Dance Your Style Türkiye Finali’ne katılmaya hak kazanacak birbirinden yetenekli yarışmacıların dışında finale doğrudan katılma hakkı kazanan Wild Card sahipleri belli oldu.

 

İzleyicinin oylarıyla kazananın belirlendiği yarışma; Red Bull Dance Your Style 2022 dans pistlerini yeniden yeteneklerle buluşturmaya hazırlanıyor. Finale giden yolda Instagram üzerinden toplanan başvuruların ardından elemeler hız kesmeden devam ediyor. Dansçıların hip hop, popping, house dance gibi sokak dansı stillerinde hünerlerini sergilediği yarışmanın Türkiye finali 10 Eylül’de Ankara’da Seğmenler Parkı’nda gerçekleşecek. Kadın ve erkek dansçıların birlikte yarışacağı Red Bull Dance Your Style Finali’nde en iyi olan isim ise Güney Afrika’da düzenlenecek Red Bull Dance Your Style 2022 Dünya Finali’nde Türkiye’yi temsil edecek.

 

Elemelerde deneyimli jüri tarafından seçilecek 16 dansçı Red Bull Dance Your Style Türkiye Finali’nde Türkiye’nin en iyisi olmak için mücadele verirken finale doğrudan katılacak özel davetliler yani Wild Card sahipleri belli oldu. Aydan Uysal, Berk Can Ceylan, Çağkan “Akuma Kin” Atılgan ve Oğuzhan “Liz Ozz” Üçüncü Wild Card sahibi olarak yarışmada performans sergileme hakkı kazandı.

 

Wild Card sahibi isimler kendilerinden ve dans ile ilişkilerinden de bahsetti. Aydan Uysal konuyla ilgili, “Bedenime ve ruhuma en iyi gelen şey dans. Dans ederken kendimi müziğe bırakıp tüm duygularımı ortaya koyuyorum. Tamamıyla ben oluyorum. 20 senedir dans ediyorum, eğitmenlik yapıyorum ve en sevdiğim şey tüm tecrübelerimi, bilgilerimi herkesle paylaşmak, aynı zamanda herkesten bir şeyler öğrenmek.” dedi. Berk Can Ceylan “Dans bu dünyada var olmanın en özel hâli. Dansı; hareketle ifade etme, ilham alma-verme ve bir sanat icra etme olarak görüyorum. Dansa sokak danslarıyla başlayıp çağdaş dans üzerine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde akademik eğitim alarak devam ettim. Şu anda Devlet Sanatçısı olarak Modern Dans Topluluğu’nda dans ediyorum.” şeklinde konuştu. Çağkan “Akuma Kin” Atılgan “2008 yılından beri dans hayatının içindeyim ve dans hayatımı şekillendirdi. Şimdi bunu size göstermek istiyorum.” derken Oğuzhan “Lil’ Ozz” Üçüncü ise “Dansın yeri hayatımda çok önemli bir yerde. Dans olmasaydı ben olmazdım. 11 senedir profesyonel olarak dans ediyorum. 7 senedir eğitmenlik ve koreograflık yapıyorum. Öğrenmenin yaşı yoktur; hala hip hop ve tüm alt stillerinde kendimi geliştirmeye devam ediyorum.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı