Connect with us

Sağlık

Sabır Taşımızı Çatlattınız Nöbet Ücretlerimizi Yatırın!

Published

on

Sağlık emekçileri, Sağlık Bakanlığı tarafından nöbet ücretlerinin yatırılmaması konusunda tepkilerini dile getirdi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi nöbet ücretlerinin yatırılmaması nedeniyle bir basın açıklaması gerçekleştirerek, “Pandemide, depremde yeterince yordunuz, tükettiniz, ölmemize sebep oldunuz, ölümlerimizi izlediniz ve artık sabır taşımızı çatlattınız. Sağlık Bakanlığı yöneticilerine, alın terimizin, emeğimizin karşılığı olan her türlü ücreti zamanında yatırmak zorunda olduğunuzu hatırlatır, nöbet ücretlerimizin derhal yatırılmaması halinde sendika olarak gereğini yapacağımızı bildiririz” diye seslendi. 

Kuru Soğanı Taneyle Satın Aldığımız Bir Dönemdeyiz!

SES İzmir Şubesi Eş Başkanı Nursel Yücesoy, ülkede emekçilerin kuru soğanı dahi tane ile satın aldıkları bir dönemden geçildiğini, sağlık emekçilerinin yoksulluk sınırının altında bir ücretle kın kanaat geçinmeye çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: “Bu ülkenin emekçilerinin soğanı dahi tane ile satın aldığı günlerden geçiyoruz. Sağlık emekçileri yoksulluk sınırının altında bir ücretle kıt kanaat geçinmeye, enflasyonun altında ezilmemeye çalışırken daha çok çalışmak, daha fazla nöbet tutmak zorunda kalıyor. Sağlık emekçileri yetersiz sayıda sağlık emekçisi ile sağlık sistemin yarattığı hasta yükünü kaldırmaya çalışırken her türlü riske de maruz kalmaktadırlar.” 

Sağlık Emekçileri Nöbet Ücretlerinin Yatırılmasını Bekliyor!

Bugünlerde ülkenin birçok yerindeki sağlık emekçilerinin bir bekleyiş içerisinde olduğunu söyleyen Yücesoy, “Neyi mi bekliyorlar? Nöbet ücretlerinin yatırılmasını bekliyor sağlık emekçileri. Neden bekliyorlar? Cevap bazen verilmiyor. Bazı yerlerde de para yok diye söyleniyor. Sağlık Bakanlığına soruyoruz? Şehir Hastaneleri patronlarının kira ve hizmet bedeli ödemelerini geciktiriyor musunuz? Elbette ki geciktiremiyorsunuz. Biliyoruz ki sağlık bütçesi şehir hastanesi patronlarına akıtılıyor”şeklinde konuştu. 

Emeğimizin Karşılığını Almak İçin Bile Mücadele Ediyoruz!

Kamusal sağlık hizmeti yürüten sağlık emekçilerinin döner sermaye, teşvik, performans adı altında ödenen emekliliğe yansımayan ücretlendirme sistemine bu nedenle karşı olduklarını söyleyen Yücesoy, “Ücretin adil dağıtılmadığı bir sistemde emeğimizin karşılığını almak için dahi mücadele etmek zorunda bırakılıyoruz.Sağlık hizmetini 7/24 her koşulda nöbet usulüyle sürdüren sağlık emekçilerinin nöbet parasını dahi ödemekte zorlanan bir sağlık sistemini yaratan ve bu sistemle övünenlere çağrımızdır” dedi. 

 İnsanca Yaşama Koşullarından Giderek Uzaklaştık!

Büyükşehirlerde yaşayan sağlık emekçilerinin kira, ulaşım, mutfak, eğitim gibi harcamalar için aldıkları maaşların artık yetmediğine vurgu yapan SES İzmir Başkanı Yücesoy, “İnsanca yaşama koşullarından giderek uzaklaşan bir yaşam sürdürmektedirler. Tükenmişlik, depresyon ve sonrasında da intihar eden sağlık emekçilerinin sayısında ki artışların bu yoksullaşma ile bağlantılı olduğu da bilinmektedir” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Continue Reading