Samsung'un One UI 5 Watch güncellemesiyle uyku kalitenizi artırmak mümkün

Daha kişisel ve sezgisel bir sağlık deneyimi sunmak için tasarlanan yeni One UI 5 Watch yazılımı,
 
bu yılın sonlarına doğru Galaxy Watch akıllı saatlerde kullanılmaya başlanacak. 
Genel sağlık üzerinde belirleyici etkisi olan uyku düzenine yönelik iyileştirmeler içeren
 One UI 5 Watch güncellemesi, kullanıcılara uyku kalitesini artırma konusunda yardımcı olacak.
 Böylece Galaxy Watch kullanıcıları her güne zinde ve motive bir şekilde başlayabilecek.

Samsung Electronics, bu yılın sonlarına doğru Galaxy Watch akıllı saatlerde kullanılmaya başlanacak yeni One UI 5 Watch güncellemesini tanıttı. Daha kişisel ve sezgisel bir sağlık deneyimi sunmak için tasarlanan yeni yazılım, genel uyku düzenini destekleyecek iyileştirmeleri de içeriyor. Genel sağlığa yaklaşımda sıklıkla gözden kaçırılan uyku düzenine yönelik iyileştirmelerin yanında, zindelik ve güvenliğe odaklanan yeni özellikler de One UI 5 Watch ile Galaxy Watch akıllı saatlere geliyor. 

Samsung Electronics Mobil Deneyim Birimi Dijital Sağlık Ekibi Başkanı Hon Pak şunları söyledi: “Samsung, kullanıcılarını sağlık hedeflerine ulaşma konusunda destekleme ve onlara kapsamlı bir sağlık deneyimi sunma noktasında çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Sağlıklı olmanın en önemli koşullarından birinin de kaliteli bir gece uykusu olduğunun farkındalığıyla hareket ediyoruz. Yeni One UI 5 Watch güncellemesi, kullanıcılara uyku kalitesini artırma konusunda yardımcı olacak. Böylece Galaxy Watch kullanıcıları her güne zinde ve hazır bir şekilde başlayabilecek.” 

Sağlıklı yaşamın temeli daha kaliteli bir uyku düzeni

Samsung, sağlıklı uyku alanındaki çalışmalarının odağını daha iyi uykunun üç temel bileşenine yoğunlaştırdı. Öncelikle kişisel uyku alışkanlıklarının farkında olmak ve uyku dostu bir ortam oluşturmak gerekiyor. One UI 5 Watch, bu unsurları karşılayarak daha bütünsel bir uyku deneyimi vadediyor. 

Yeni geliştirilen Sleep Insights (Uyku Tablosu) Arayüzü, kullanıcının uyku puanını oluşturarak bedenin bir önceki gece ne kadar dinlendiğini ölçüyor. Bunun yanında uyku aşamaları, horlama süresi, kandaki oksijen seviyeleri gibi diğer ilgili ölçümlerin de dökümünü sunuyor. Ayrıca sekiz farklı uyku tipinin belirlendiği Uyku Koçluğu özelliğine hem Galaxy Watch akıllı saat hem de eşleştirilmiş bir akıllı telefon üzerinden doğrudan erişilebiliyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar kendilerine uygun uyku kategorilerinden birini tercih ederek, kendi uyku alışkanlıklarını her an ve her yerden kolayca takip edebiliyor. Bu özellik ayrıca kendilerine özgü uyku düzenini devam ettirme konusunda kullanıcılara motivasyon da sağlıyor. 

Kaliteli uyku için konforlu bir uyku ortamı da son derece belirleyici. En küçük bir ses ya da rahatsızlık, uyku düzeni açısından olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Samsung bu nedenle Galaxy Watch akıllı saatlerin diğer birçok cihazla olan bağlantısını daha da kusursuz hale getirdi. Kullanıcının Galaxy Watch akıllı saati, uyku haline geçildiğini tespit ettiğinde Samsung SmartThings uygulaması, diğer bağlı cihazları sessize alarak, uyku için en elverişli ortamı otomatik olarak oluşturuyor. Uyku Modu, bildirimleri hızlıca sessize alarak kullanıcının telefon ve saat ekranlarını anında karartıyor. Yeni One UI 5 Watch güncellemesi bu özelliği daha da ileriye taşıyarak, yeşil LED ışık yerine kızılötesi sensör kullanıyor. Böylece kullanıcılar uykudayken kendilerini uyandırabilecek en ufak bir rahatsızlık hissetmiyor. 

Fitness partneriniz artık daha akıllı 

Kişiselleştirilmiş Kalp Atış Hızı Bölgesi, Galaxy Watch akıllı saatin çeşitli koşu araçlarına eklendi. Bu yeni özellik, gerçek zamanlı koşu analizi ve kişiye özel aralıklı egzersiz programı oluşturuyor. Ayrıca kullanıcının bireysel fiziksel kabiliyetlerini analiz ederek ısınma, yağ yakımı, kardiyo, ağır egzersiz ve maksimum efor olmak üzere beş farklı optimal egzersiz yoğunluğu seviyesi belirliyor. Bu da kullanıcıların yağ yakımından yüksek etkili kardiyoya uzanan yelpazede bireysel olarak yapabildikleri doğrultusunda kendi egzersiz hedeflerini belirleyebilmesini sağlıyor. 

Outdoor meraklıları içinse Galaxy Watch Pro akıllı saate yeni özellikler eklendi. Genişletilmiş Rota Egzersizi doğa yürüyüşü ve bisiklet rotalarının yanında koşu ve yürüyüş rotalarını da içeriyor. Galaxy Watch Pro kullanıcıları Samsung Health uygulaması üzerinden artık GPX Dosya Veritabanına doğrudan erişebiliyor. Bu sayede kullanıcılar yeni rotalar için konum, süre, puan ve popülerlik gibi tavsiyeleri de burada görüntüleyebiliyor. 

Güvenliğiniz daima birinci sırada 

Konu sağlık ve zindelik olduğunda, güvenlik de olmazsa olmaz bir unsur haline geliyor. Yeni One UI 5 Watch güncellemesi güvenlik konusunda içinizin rahat olması için daha gelişmiş araçlar sunuyor. SOS özelliğine gelen güncelleme, bir acil durum telefon numarasıyla doğrudan iletişim kurulabilmesini ve konumun bildirilmesini sağlıyor. Bunun yanı sıra kullanıcıya ait medikal bilgilere de SOS aktifleştirildikten sonra hemen erişilebiliyor. Ayrıca, Düşme Algılama özelliği de ileri yaştaki kullanıcılar için ön tanımlı olarak aktif hale getirildi. Bu sayede ileri yaştaki kullanıcılar için oluşabilecek acil durum riskleri de azaltılmış oldu. Tüm bu yeni özellikler Samsung’un kullanıcılarının güvenliği konusunda devam eden çalışmalarının yalnızca birkaç örneği. 

One UI 5 Watch, ilk olarak önümüzdeki dönemde piyasaya sunulacak yeni Galaxy Watch akıllı saatlerde bu yılın sonunda kullanılabilecek. Diğer modeller için güncelleme tarihleriyse yakın zamanda duyurulacak. ABD ve Kore’deki Galaxy Watch5 ve Galaxy Watch4 akıllı saat kullanıcıları Samsung Members uygulaması üzerinden beta programı kullanmaya başlamak için Mayıs ayından itibaren kayıt yaptırabilecek. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı