Connect with us

Sağlık

SGK Çalışanlarından Ankara’ya ‘Torba’lı Gönderme!

Published

on

büro is eylem

Sosyal Güvenlik Çalışanları (SGK) EYT başvuruları nedeniyle iş yüklerinin artmasını ve özlük hakları için alanlarda seslerini duyurmak için eylemlerine devam ediyor. Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Büro-İş Sendikası önderliğinde bugün İstanbul Şişli SGM, Ankara Sıhhiye SGM ve İzmir Konak SGM önlerinde olmak üzere tüm illerdeki SGK müdürlükleri önünde tam gün iş bırakma eylemi yapılıyor. Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, eyleme Antalya’da SGK İl Müdürlüğü önünde katıldı. Hamzaçebi eylemde, ‘torba yasa’ göndermesi yaparak, “Torbamı aldım geldim. Arkadaşlarımız taleplerini bu torbaya koyacak, Ankara’ya götürüp yasalaşması için uğraşacağız. Sorunlarımız giderilmezse eylemlerin dozu artırılarak hakkımızı aramaya devam edeceğiz” dedi.  

büro is hamzacebi

Büro-İş Genel Başkanı Hamzaçebi: Bıçak Kemikte!

SGK çalışanları eylemlerine devam ediyor. Büro-İş Sendikası’na bağlı SGK çalışanları bugün tam gün iş bırakma eylemi yaparak, özlük hakları için protesto eylemleri gerçekleştiriyor. Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, Bilim Sağlık Haber Ajansı’na (BSHA) yaptığı açıklamada, hükümetin herkese EYT bağlandığı algısı oluşturduğunu, yılda 400-450 bin arası emeklilik işlemi yapan bir kurumun bir ayda 2 milyon 250 bin kişilik emeklilik işlemini yapmasının mümkün olmadığını belirtti. EYT işlemleri haricinde personelin iş yüküne bir de prim borç yapılandırma işlemlerinin de eklendiğini söyleyen Genel Başkan Hamzaçebi, 2012 yılında haksız hukuksuz bir şekilde 666 sayılı KHK ile kaldırılan asgari ücret tutarında olan, yılda iki kez verilen  ikramiyelerin iadesini, 3600 ek gösterge, SGK tazminatı, uzmanlık sınavı, büyükşehir farkı, kira yardımı ve 3 aylık açıklanan 27 liradan 57 liraya brütte yükseltilen fazla mesai ücretlerinin net 100 TL olmasını talep ettiklerini belirterek şunları söyledi: “İstanbul’da çalışan bir SGK memurunun maaşı 11 bin 313 TL’dir. Bu maaşla İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde yaşamak mümkün değildir. SGK’da memur olmanın artık hiçbir itibarı kalmamış, özlük hakları, mali durumları sıfırlanmıştır. SGK çalışanları memuriyetten feragat edip istifa ediyorlar. Bıçak kemiğe dayandı da kemiği kesmeye başladı. Bıçak kemikte!.” 

SGK Çalışanları Yoksunluk Yaşıyor

Genel Başkan Hamzaçebi, SGK çalışanlarının açlık sınırında maaşlar aldıklarını, psikolojik ilaçlar kullanmaya başlayanlar olduğunu, kalp krizi vakalarında artış olduğunu belirtti ve şöyle açıklama yaptı: “Çalışanlarımızın yaşadıkları bu zor süreçte kalp krizi geçirdiklerini, psikolojik sorunlar yaşadıklarını ilaç kullanmaya başladıkları bilgilerini alıyoruz. Mesai paraları ilaçlara bile yetmiyor. İstanbul’da ve diğer şehirlerde çalışan personeller 11 bin 313 TL maaş ile ne yapabilirler. Bu maaş kiralara bile yetmiyor. Taşradan İstanbul’a atanan  genç memurların istifa ettikleri haberlerini alıyoruz. Hafta sonları çoluk çocuklarıyla kuruma gelip çalışan personellerimizin özlük haklarının verilmesini, sosyal güvenlik tazminatı, 666 sayılı KHK ile kaldırılan yılda iki kez verilen ikramiyelerin iadesini, kurum içi uzmanlık sınavı, mesai ücretlerinin net 100 TL olmasını, 3600 ek gösterge, büyükşehir farkı taleplerimiz karşılanmazsa eylemlerimize devam edeceğiz. SGK memurlarının bu maaşlarla İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de ve diğer illerde yaşamaları mümkün değildir. İstanbul’da kurum yüzde 40 norm kadroyla çalışıyor. Personel eksikliğinin giderilmesini, personel alımı talep ediyoruz. SGK’da memur olmanın ne yazık ki artık bir itibarı kalmamıştır. İtibarımızı geri istiyoruz.”

(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Haberlerimizi Twitter üzerinden takip edebilirsiniz

Continue Reading