Connect with us

Sağlık

Sosyal Konut Projesi Detayları !

Published

on

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sosyal Konut Projesi detaylarını açıkladı. Sosyal Konut Projesi kapsamının detaylarını açıkladı. Öğretmen sendikası ise, bölgede görev yapan çalışanların projeye dahil edilmesini istedi.

Erdoğan açıklamasında, “İlk defa, altyapıları ve imarı hazırlanmış, ev yapmaya hazır arsa alternatifini de sunuyoruz. İki ayrı gruptaki bu arsalar 937 lira ila 1.604 liradan başlayan taksitlerle, 10 yıl vadeyle, faizsiz şekilde vatandaşlarımıza satılacaktır. Genel Başkan Talip Geylan, bugün Hükümet tarafından açıklanan Sosyal Konut Projesi kapsamına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Sosyal Konut Projesinde Memurlar da Düşünülsün

Elverişsiz bölgelerde görev yapan çalışanların da Sosyal Konut Projesi kapsamına dâhil edilmesini isteyen Türk Eğitim Sen Genel Başkan  Geylan, konut üretiminin yanı sıra öğretmenevi gibi sosyal tesis ve lojman imkânların da oluşturulması gerektiğini bildirdi. Genel Başkan Talip Geylan açıklamasında şunları söyledi:“Büyükşehirlerde ya da turizm bölgelerinde kiralar fahiş artış gösterdi. Elverişsiz koşulların hâkim olduğu bölgelerde kiralık ev bulmakta güçlük çekiliyor. Bu sebeplerden dolayı eğitim çalışanları bu bölgelerde büyük mağduriyet yaşıyor. Dolayısıyla Hükümetin bugün açıklayacağı SOSYAL KONUT PROJESİ kapsamına bu bölgelerde görev yapan çalışanlar da dâhil edilmeli, konut üretiminin yanı sıra öğretmenevi gibi sosyal tesis ve lojman imkânları oluşturulmalıdır” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Continue Reading