Connect with us

Kültür Sanat

TEDAŞ Genel Müdürlüğü Tarafından Geliştirilen: Elektrik Arıza İhbar Uygulaması Kullanıma Sunuldu

TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve 2019 yılında vatandaşların kullanımına sunulan “Aydınlatma Mobil Takip Uygulaması” na entegre edilerek, elektrik arızalarının da uygulama üzerinden ihbar ve takibine imkan sağlayan “Elektrik Arıza İhbar Uygulamasının “lansmanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Published

on

TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve 2019 yılında vatandaşların kullanımına sunulan “Aydınlatma Mobil Takip Uygulaması” na entegre edilerek, elektrik arızalarının da uygulama üzerinden ihbar ve takibine imkan sağlayan “Elektrik Arıza İhbar Uygulamasının “lansmanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ) Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonu ile gerçekleşen, “III. Elektrik Dağıtım Sektörü Buluşmasına” video konferansla bağlanan Bakan DÖNMEZ, Elektrik Arıza İhbar Uygulamasına ilişkin, “Bugün, TEDAŞ tarafından hizmete sunulan yeni bir uygulamamızın tanıtımını gerçekleştireceğiz. Uygulamamız sayesinde vatandaşlarımız elektrik arızalarına ilişkin ihbarlarını kolay bir şekilde iletebilecekler. Vatandaşlarımızın kullanımına sunulduğu günden bu yana yoğun ilgi gösterdiği ve yüzbinlerce aydınlatma ihbarının en kısa sürede çözümlenmesini sağladığı Aydınlatma Mobil Takip Uygulamasının, ELDER’ inde katkılarıyla “Elektrik Arıza İhbar Uygulamasına” dönüştürülen versiyonu, artık elektrik arızalarının da en kısa sürede çözülmesini sağlayacak. TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından Aydınlatma Mobil Takip Uygulamasında yapılan geliştirme ve entegrasyon sonrasında vatandaşlarımız aydınlatma arızaları dışında; elektrik kesintisi ve elektrik arızalarına ilişkin ihbar yapılması, ihbarın takip ve sorgulaması, abone ve tesisat eklenmesi gibi işlemleri de bu uygulama üzerinden yapabilecek. Söz konusu uygulamanın geliştirilmesine ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulmasında katkı sağlayan, tüm TEDAŞ çalışanlarımıza ve bu çalışmayı destekleyen ELDER’ e teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bakan DÖNMEZ’in konuşmasının ardından “Elektrik Arıza İhbar Uygulaması” nın detaylarını basın mensupları ve toplantı katılımcılarıyla paylaşmak üzere kürsüye gelen TEDAŞ Genel Müdürü Ömer Sami YAPICI, “2019 yılında hayata geçirdiğimiz “Aydınlatma Mobil Takip Uygulaması”nın, “Elektrik Arıza İhbar Uygulamasına” dönüştürülen yeni versiyonunun detaylarını sizlerle paylaşmak üzere huzurunuzda bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Çünkü, uygulamanın geliştirilmesinin ve dönüştürülmesinin ardında çalışma arkadaşlarımızın büyük emekleri var. Ayrıca sektörümüzün çatı kuruluşu ELDER’ in de bu çalışmalara büyük katkıları oldu. Bu vesileyle tüm çalışma arkadaşlarıma ve ELDER’ e sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Uygulamanın lansmanı için hazırlanan tanıtım filmini basın mensupları ve katılımcılarla paylaşan YAPICI, uygulamanın adım adım nasıl kullanılacağının gösterilmesi amacıyla, uygulama üzerinden canlı ihbar da bırakılan lansmanda, “Vatandaşlarımız artık aydınlatma şikayetlerinin yanı sıra, yaşadıkları elektrik kesintisi ve arızalara ilişkin ihbarlarını uygulamamızın yeni versiyonu üzerinden iletebilecekler. Akıllı telefonlara indirilecek uygulama üzerinden iletilecek ihbarlar, dağıtım şirketlerimiz tarafından en kısa sürede çözüme kavuşturulacak. İhbarlar, uygulamanın otomatik konum alma özelliği sayesinde bölgedeki ilgili dağıtım şirketlerine iletilecek olup arıza ya da kesintilere müdahale işlemlerinin takibi Kurumumuzca yapılacak. Uygulamanın ülkemize, milletimize ve sektörümüze hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim.” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Continue Reading