Connect with us

Sağlık

Topuk: “İzmir’de Bankalar İle Yapılan Promosyon Görüşmeleri Eziyete Dönüştü”

Published

on

Eğitim-İş Sendikası Kemalpaşa Temsilciliği, banka promosyon görüşmeleri konusunda Bilim Sağlık Haber Ajansı’na (BSHA) açıklamada bulundu.

Eğitim-İş Sendikası Kemalpaşa Şube Başkanı Salih Topuk, “Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün banka promosyon görüşmeleri devam ediyor. İkinci ihalede önerilen ücret miktarı 11 bin lirada kaldı. İzmir’de bildiğim kadarıyla 7 ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, şu anda bankalar ile promosyon ihaleleri yapıyor. Bu ihalelerde öğretmenlere teklif edilen en yüksek ücret 18 bin 700 lira ile Gaziemir İlçesi’nde olmuştur. Oysa 2 bin 500 lira maaşı olan bir emekliye ağustos, eylül, ekim aylarında yapılan promosyon anlaşmaları ile 7 bin 500 ile 10 bin lira arasında promosyon ücreti ödenmiştir. Ocak ayından itibaren öğretmen maaşlarında ve ek ders ücretlerinde yaklaşık yüzde 30 artış olduğu, uzman öğretmen ve başöğretmenlik tazminatlarının ödenmeye başladığı bu dönemde, ülkedeki iki yıldır devam eden enflasyon oranını da göz önüne aldığımızda, önerilen promosyon ücretleri adeta “şaka gibi” dedirtecek miktarlara düşmüştür. Bankalar öğretmenlere “bize mahkumsunuz, biz ne verirsek kabul edeceksiniz” der gibi davranmaktadır” dedi. 

Tüm Promosyon İhaleleri İptal Edilmeli Önerisi

“Sağlık Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, bünyesinde çalışan tüm personel için bankalarla promosyon görüşmelerine oturmuş ve ülke genelinde polisler 27 bin, sağlık çalışanları 29 bin lira promosyon ücreti almışlardır” diyen Başkan Topuk, “Milli Eğitim Bakanlığı ise ilçe ilçe yapılmaya çalışılan promosyon görüşmelerindeki bu hakkaniyetsiz duruma adeta gözlerini ve kulaklarını tıkamış, görmezden ve duymazdan gelmektedir. Adeta Bakanlık personeline “ne haliniz varsa görün” demektedir. Eğitim İş Sendikası adına bizim önerimiz; ülke genelinde en çok çalışan personele sahip olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından bugüne kadar yapılan tüm promosyon ihalelerini iptal ederek, bakanlık adına tek bir ihale ile bu sorunu çözmesidir. Bu soruna bakanlık kulaklarını tıkamaya devam edecekse eğer, şu anda İzmir ilinde promosyon görüşmeleri olan ilçelerin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından birleştirilerek tek ihale ile promosyon görüşmelerini sonuca ulaştırmalıdır” diye konuştu. Topuk son olarak şunları söyledi: “Bu sorunu bugün yetkili olan, ama etkisi olmayan; sadece hükümetin yaptıklarına alkış tutan sendika neden gündeme taşımıyor? Biliyoruz, o sendika yöneticilerinin promosyon ücretine ihtiyacı yok. Ama bugün yüzbinlerce öğretmenin bu ücrete ihtiyacı var. Bu konu sürüncemede bırakılmadan tezelden çözüme kavuşturulmalıdır.” (BİLİM SAĞLIK HABER AJANSI)

 

Continue Reading